Blest

Festiviteten er glade for å kunne arrangere den første fulle konserten med Blest

 

 

Det blåser en ny, varm vind fra vest. Haugesunderne Paul Hansen, Torbjørn Økland og Calle Apeland trådte ut av Vamp – og inn «I dine sko». Sistnevnte var tittelen på første smakebit fra albumet trioen slipper i mars 2017, nå som Blest.

 

Som navnet bærer bud om, vil Vamp-tilhengere kjenne igjen det kystforankrede, keltiskinspirerte uttrykket som bygget et av Norges største band på 90- og 2000-tallet. Men Blest flyr stødig på egne vinger. Og der moderorkesteret ble berømt for å synge om sjø og hav, utviser avstikkeren samfunnsengasjement i sin feiende friske debutsingel. Det blir sluppet av flere singler før den fulle utgivelsen i mars, og Blest vil ha presentert seg offentlig i flere sammenhenger før 1 april. Men, dette blir den første fulle konserten, og mange gleder seg allerede.

 

 

 

Hør «i dine sko»

 

 

 

 

 

 

– Låta belyser livets urettferdighet og skyggesider. Jeg liker å se på det som en utstrakt hånd til marginaliserte grupper, sier vokalist og gitarist Hansen, som er komponist og tekstforfatter på «I dine sko».

 

Gammelfansen vil også kjenne igjen Øklands smakfulle mandolinlinjer og Apelands solide kvintbassing, mens nok et assosiert Vamp-medlem, Tore Jamne, er inne på slagverk. Bandet har også fått med seg Marie Klåpbakken (sang og fiolin) på laget, som vil bli å høre på kommende utgivelser og live opptredener. For øvrig har gutta involvert noen av landets mest erfarne og kompetente musikanter i studio: Geir Sundstøl (munnspill/steelgitar), Helge Lilletvedt (tangenter), Nils Økland (fiolin/hardingfele) og – produsenten sjøl – Thom Hell (kor). Enda flere blir det å oppleve på den kommende langspilleren.

 

Det var i fjor Hansen, Torbjørn Økland og Apeland bestemte seg for å fortsette der de slapp – men på egne premisser.

 

Vi har jobbet mot denne utgivelsen i halvannet år og gleder oss stort, sier frontfigur Hansen.

 

– Ikke minst ser vi fram til å komme oss ut på veien