Et Hælvettes liv av og med Bjørn Sundquist

–  Mitt liv som Bjørn.

Etter et langt liv som film- og teaterskuespiller, har Bjørn Sundquist utallige hendelser og situasjoner i ermet. Det handler om kjendislivet selvfølgelig, berømmelsen, oppturene og nedturene.

Et ærlig og sinnsykt artig portrett av en stor mann – ham selv.

Anders Baasmo Christoansen hyllest til Bjørn i VG+

http://pluss.vg.no/2016/03/26/2354/2354_23646645

Han er kåret til dette århundrets beste skuespiller. Han har innkassert alle film- og skuespillerpriser som fins. Han gjør Shakespeare, Ibsen, Pinter, Beckett og Bibelen. Ingen roller er for store eller for små. Han spiller i tv-serier og på film, på Nationaltheatret eller på en kafè i ei bygd på Vestlandet. Han er over alt. Han kan 1000 dikt på rams og han er rett og slett Norges tøffeste fyr!

…men, er det ikke noe mer?

Kulturhuset i Tromsø foreslo for ham å gjøre en enmannsforestilling om seg selv.
-Hva! Er dere gale?! Svarte han, så bastant som bare han kan. Et år senere hadde tanken slått rot, ideene om hva han skulle snakke om piplet fram. -Jeg kan da ikke la denne muligheten gå ifra meg! Jeg har jo kanskje ett og annet å fortelle, når jeg bare får tenkt meg om! Det må bli et ærlig og sykt artig portrett av en stor mann – i all beskjedenhet – meg selv.

..»Festiviteten i Haugesund».. er så heldig å få besøk av Bjørn Sundsquist når han nå legger ut på en liten turné våren 2017.

Et arbeidsjern og en stor kunstner som aldri slutter å imponere. En enorm inspirasjon. En støttespiller jeg er stolt av å kunne kalle min «Scenepappa». En mann med en vanvittig kraft og en indre flamme jeg ikke har sett i noe annet menneske. En mann som bare fortsetter og fortsetter og fortsetter.

Anders Baasmo Christiansen