Glødetådar / Nils Økland

Glødetrådar / Nils Øklands bestillingsverkt til Vossajazz  i 2016

I over 30 år har den kvalitetsbevisste felemesteren sprengt sjangergrenser med sikker bueføring!

Bestillingsverk er gjerne påkostede konserter med håndplukkede musikere, musikken et blodferskt resultat av komponistens kamp mot klokka og andre demoner. Det er rett og slett storveis! Dessverre har de også en tendens til å være engangs opplevelser. Enten var du der og ble servert rett fra gryta, eller så, vel… du fikk kanskje lest anmeldelsen og sett bildene. Derfor er det så fantastisk gøy å kunne gi disse verkene nytt og lengre liv. Som nå, med Glødetrådar, Nils Øklands fantastiske «Tingingsverk» til Vossajazz 2016!

Nils Økland er noe så sjeldent som en vaskeekte spelemann med det ene beinet i folkemusikktradisjonen og det andre i jazzen, og likevel aldri mer enn en fiolinbue unna barokken. Han har knirket med Christian Wallumrød ensemble og bråket med Lumen Drones. For uansett om han spiller hardingfele, viola d’amore eller streit fiolin er uttrykket like glødende engasjert og musikken like blodfersk.

 

Nils Økland – feler, Sigbjørn Apeland – trøorgel, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Torbjørn Økland – trompet, Per Steinar Lie – el-gitar, Mats Eilertsen – bass, Håkon Mørch Stene – trommer, Ørjan Haaland – trommer