HaugeSound // Viktor Wilhelmsen og Daelen

Det blir intimt i Teatercaféen denne onsdagen i desember, når Viktor Wilhelmsens nordnorske melankoli og drivende blues møter Daelens country- og gospelinspirerte univers.

Lineup for kvelden er: Viktor Wilhelmsen, Kenneth Kapstad, Mattis Kleppen, Bjørn Ola Ramfjord Johansen og Marte Dæhlen (Daelen).

Viktor Wilhelmsen

Vokalisten, gitaristen, låtskriveren og den selvlærte gitarmekkern Viktor Wilhelmsen vokste opp i en bygd sammen med tjue andre fastboende. I mangel på andre fritidsaktiviteter tilbrakte Wilhelmsen allerede som fem-åring mye tid på gutterommet med gitaren i fanget. Med Bob Dylan, Dire Straits, Ole Paus og gammel blues på musikkanlegget ble han inspirert. Da han omsider ble gammel nok til å forlate redet, peilet han seg inn på jazzlinja i Trondheim og etter mange år som gitarist i forskjellige band har han blitt en svært rutinert musiker, og etterhvert også en sanger og låtskriver med særpreg.

Etter at han kom over en sliten kassegitar til 150 kr på Fretex, begynte han å skrive sanger som resulterte i debut-EPen «Miles To Go Before I Sleep» (2014) og hans første fullengder «Riddles and Rhymes» (2015) og «Stjolne Mea» (2017). Med seg har han Mattis Kleppen på bass, Bjørn Ola Ramfjord Johansen på orgel og Kenneth Kapstad på trommer.

«Wilhelmsen er en drivende dyktig gitarist med et veldig særpreg, likevel er det mye inspirasjon i spillet hans i fra Ry Cooder og Ali Farka Touré. Låtene har i tillegg en tydelig forankring i en nordnorsk melankoli og det er denne blandingen av verdensblues og nordnorske viser som gjør platen unik.» 8/10 – musikknyheter.no om «Stjolne Mea» (Drabant, 2017).

Daelen

Et relativt ubeskrevet blad, men osloboeren Marte Dæhlen er ingen fersking på den norske countryscenen. Etter å ha spilt politisk bluegrass- og folkemusikk i bergensbandet Albert og Elise i ti år, ga hun i 2017 ut sin første soloplate «Easy Version» (Drabant, 2017).

Marte Dæhlen har røttene solid plantet i amerikansk country, gospel og pop.

Låtene kjennetegnes av innstendige melodier, på et underlag av drivende gitarakkorder og country-harmonier, toppet av en særegen og sikker stemme.

På debutalbumet Easy Version har Dæhlen fått med seg Frode Unneland (Savoy, Pompel and the Pilts), Frank Hammersland (Pogo Pops, Popium, Evig din for alltid) og Annlaug Børsheim (Morgonfrosken, Djønno og Børsheim).