Haugesund teater// gjestespill// Ingen er homo i 2.divisjon // Spilles kun lørdag 11 mai

Andreas Koschinski Kvisgaard gjester Haugesund teater med forestillingen Ingen er homo i 2.divisjon 11.mai og 12.mai. Forestillingen er skrevet av Kvisgaard og sjefdramaturg Carl Morten Amundsen ved Det Norske Teatret i Oslo.

Forestillingen Ingen er homo i 2.divisjon setter søkelys på homofili i fotballen og stiller spørsmål ved hvorfor vi ikke har noen åpent homofile fotballspillere i Norge, hvorfor ingen står frem, og hva det er som gjør dette så vanskelig. Publikum møter karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter for Raufoss Fotball. Kristian er ute på foredragsturnè i regi av Norges Fotballforbund og FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Kristian er leder av supporterklubben 2830 – Gul og Svart, og er selv homofil.  Han forteller om en venn fra internett. Eller venn? Han kjenner ham ikke, han vet ingenting om han. Ikke hva han heter, hvor han bor, ikke hvor han spiller. Men han er fotballspiller og han er homofil.

Kristian kaller ham Ingen, etter historien om den greske helten Odyssevs som kalte seg for Ingen for å lure den enøyde kjempen. Da Odyssevs stikker ut øyet på kjempen, roper denne: Ingen har skadet meg! Ingen har blindet meg! Ingen har røvet meg! Og ingen bryr seg.

Ingen spiller i 2.divisjon. Hvem i all verden er han?

Forestillingen er basert på research og samtaler med Raufoss fotballklubb, samt anonyme fotballspillere på nettstedet Geysir.

Skrevet av : Carl Morten Amundsen og Andreas Koschinski Kvisgaard

Regissør. Carl Morten Amundsen

Skuespiller: Andreas Koschinski Kvisgaard

Medvirkende: Ola Magnus Gjermshus

Produksjonsleder: Maud Monceyron Jonassen

Scenografi og kostyme: Beate Marie Tindeland

Koreograf: Emilie Marie Karlsen

Lysdesigner: Emil Kristoffer mathisen

Plakatfoto: Knut Anders Sørum

Fotballkoordinator: Fredrik Greve Monsen