JESUS CHRIST SUPERSTAR

Revolusjonær superstjerne. Jesus fra Nasaret. Og verden ble aldri den samme igjen!

I 1970 lagde Andrew Lloyd Webber og Tim Rice en rockemusikal som fremhevet Jesus som opposisjon til det bestående – akkurat slik rocken var i 1970 og gjerne vil være i dag også. Albumet nådde raskt hit-listene og forestillingen hadde sin Broadwaydebut i 1971 – siden har JESUS CHRIST SUPERSTAR blir gjort over hele verden.

I vår storslagne oppsetning i 2017 vil vi se nærmere på historien om menneskene rundt Jesus. Alle hadde sin funksjon i det skjebnedramaet hovedpersonen selv stod i. Judas utførte en utakknemlig jobb som ingen andre kunnte ta. Og han gjorde det av kjærlighet – både til Jesus og til det felles prosjektet han og Jesus trodde på – å hjelpe de svake og fattige. Pontius Pilatus forsøkte i det lengste å unngå det unngåelige.

Jesus fra Nasaret har satt spor etter seg i den vestlige verden i over to tusen år – og i vår versjon presenterer vi Aslak Rossehaug fra Karmøy i tittelrollen.

Sammen med han er det et knallsterkt ensemble med Christina Bjordal som Pontius Pilatus, Erik Bauck Bårdstu som Judas (sist sett i Haugesund i STORMEN) og Mari Lerberg Fossum som Maria Magdalena som gjør sin haugesundsdebut med denne rollen. I ensemblet finner vi også Bibi Nerheim fra Suldal i rollen som Annas, Mads Henning Jørgensen som Kaifas, Lars Helge Throndsen som Simon, Ola Magnus Gjermshus gjør sin profesjonelle scenedebut i rollen som Peter. I den komiske rollen som Kong Herodes får vi Per-Theodor Paulsen og i ensemble har vi Thomas Stokke, Anita Myhre fra Stord og gjensyn med tre stykker fra GREASE-ensemble, nemlig Håvard Eikeseth (Danny), Lene Kokai Flage (Sandy) og Katarina Lund (Cha cha). I tillegg er det selvsagt et drivende godt band.

Oppsetningen har mange av de samme i det kreative teamet som også lagde suksessen GREASE på vårt teater i 2015: instruktør/teatersjef Erik Schøyen (her bl.a.: GREASE/PIETÁ/CARMEN), sammen med koreograf Belinda Braza (her: ROMEO OG JULIE/GREASE) og lysdesigner Eirik Brenne Torsethaugen (her bl.a.: GREASE/CARMEN/FRA HAUGESUND…). Musikalsk leder er Trond Lindheim, kapellmester Bjørge Verbaan, kostymedesigner Thale Kvam Olsen (her bl.a.: CARMEN/FRA HAUGESUND…) og Brenne Torsethaugen og Schøyen har sammen ansvaret for scenografien slik de også hadde på CARMEN og FRA HAUGESUND…