KOMPANI HAUGESUND : TODELT AFTEN

KOMPANI HAUGESUND (NO) – TODELT AFTEN

 

Torsdag 07. og fredag 08. september kl 19.00 – Festiviteten

 

Kompani Haugesund er tilbake og inviterer til premiere på ny helaftens forestilling med verk av Janne-Camilla Lyster og Stian Danielsen

 

Forestillingen er en todelt aften med verk av koreografene Janne-Camilla Lyster og Stian Danielsen. Kompaniet har valgt å samarbeide med disse koreografene fordi de gjennom flere år har utpekt seg som to av samtidsdansefeltets mest spennende koreografer. De lager billedsterke, musikalske og sofistikerte verk preget av mot og lekenhet.

Glassperle – Janne-Camilla Lyster

Glassperle er en poetisk bevegelsesfantasi med roser, glansbilder og løs-barter, foldet ut i lys og skygge til lyden av glassharpe. Danserne har arbeidet individuelt med et koreografisk partitur, og bevegelsene er deretter blitt komponert i en helhet. Med musikalitet og vidd
tar Glassperle publikum med inn i et danserisk univers som må oppleves fremfor å forstås.

WOW! – Stian Danielsen

I sammenheng med utviklingen av moderne teknologi, som smarttelefoni og online kommunikasjonsplattformer som Instagram, har vi i de senere år også sett en kraftig økning i narsissistisk adferd. Fagfolk refererer til dette som en ny epidemi hvor vi ser et sosialt skift fra fellesskap og samfunnsengasjement til fokus på individualitet og jeg’et. Med forestillingen WOW!, en koreografi for fire dansere, setter Stian Danielsen et kritisk, men humørfylt fokus på denne utviklingen, og utforsker det ekstreme og absurde ved syklig selvopptatthet.

Medvirkende

Koreografi: Janne-Camilla Lyster, Stian Danielsen

Medskapende dansere Glassperle: Martine Bentsen, Even Eilerås, Oda Østenstad Fjell, Synne Garvik, Linn Hoftun og Ingeborg Beate Jønsson.

Medskapende dansere WOW!: Martine Bentsen, Even Eilerås, Oda Østenstad Fjell og Synne Garvik.

Lysdesign: Martin Myrvold

Lyddesign: Morten Pettersen

Kostymedesign/scenografiansvarlig: Line Maher

Dramaturg WOW!: Thomas Schaupp

Utøverveileder Glassperle: Irene Vesterhus Theisen

Produsent: Kine Rostøl Ottesen

Prosjektledere: Nuri Ribera Anfinsen, Eva Grainger

Produsert av: Kompani Haugesund

Co-produsert av: Festiviteten Haugesund og Haugesund Teater

Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Rogaland fylkeskommune, Haugesund kommune, Karmøy kommune, Tysvær Kommune, Haugesund Sparebank.

Varighet: Ca. 90 minutter