Nord-Rogaland symfoniorkesters nyttårskonsert 2018

Velkommen Nord-Rogaland symfoniorkesters tradisjonsrike nyttårskonsert i Festiviteten. Et spenstig orkester har et usedvanlig innbydende program og stjernesolister.

Vi får vi møte to dansere fra Kompani Haugesund, Martine Bentsen fra Haugesund og Elisabeth Gjerde fra Tysvær. Elisabeth har studert ved Operaens ballettskole og har også bachelor fra Kunsthøgskolen i Oslo der hun bor og frilanser fra. Martine har også utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo og har jobbet i Madrid og Genève og deltar på prosjekter inn og utland som både danser og koreograf. Sammen med orkesteret framføres dans til erketypisk nyttårsmusikk!

Det er også en glede å ønske velkommen til Kristi Anna Isene. Hun er utdannet operasanger fra Grieg Akademiet i Bergen og operahøgskolen i Karlsruhe i Tyskland. Hun har gjestet flere operahus i Europa. I perioden 15/16 til 16/17 var hun fast ansatt som solist ved Theater Vorpommern i Stralsund i Tyskland. For øyeblikket er hun fast på operaen i Münster og har gleden av å debutere med flere store roller. Vi får høre flere av de mest kjente sopranarier bl.a. fra Madame Butterfly og Czardasfürstinnen.

Vi får også møte danseelever fra Skeisvang: Emmelin Moore Ness, Kaisa Dalen Jensen og Elise Fhjeldheim. Det blir en liten forsmak på det som skal skje under skolens konsertuker i februar. Og Nord-Rogaland symfoniorkester samarbeider for første gang i historien med Haugaland ungdomssymfoniorkester – HUSO. Som et fellesorkester framføres Pirates of Caribbean. Dirigent for det hele er den meget dyktige Lars-Erik ter Jung, kjent fra en mengde oppdrag både i inn og utland. Konferansier: Erling Dahl jr.