SÅNNE SOM OSS

Kjenner du naboen din? Ville du lånt bort en kopp sukker? Eller bilen din? Hva med gebisset? Hvorfor liker vi noen naboer og ikke andre? Og når er noen en nær nabo og andre ukjente fremmede? Gjennom de gjenkjennelige diskusjonene over tujahekken, kommunene som vurderer å slå seg sammen og helt til naboskap i en global sammenheng får vi en forestilling som peker på dynamikken i vår definisjon av vi og dem /de og oss.

For å lage denne forestillingen henter vi hjem 34 år gamle Leiv Arne Kjøllmoen fra Kopervik for å gjøre sin Norgesdebut. Han er utdannet ved regilinjen på Statens Teaterskole i København, hvor han nå bor og har til vanlig hele Danmark som arbeidsområde. Kjøllmoen  skriver forestillingen sammen med Henriette Vedel.

Hør Radio 102 sitt intervju med Leiv Arne, Henriette og teatersjef Erik om prosjektet: http://www.radio102.no/2015/08/onsker-dine-nabohistorier-15m-18s/

Forestillingen har premiere 16.mars 2017 på Festivitetens intimscene, og skal turnére i regionen.

Les Bjarte Ambles intervju med instruktøren, dramaturgen og teatersjefen her: En herlig blanding om naboskap

Leiv Arne Kjøllmoen og Henriette Vedel i samtale med teaterets journalist, Bjarte Amble.

Medvirkende: Nina Sele, Janna Kari Kvinnesland , Håkon Karoliussen, Ellen Andreassen, Kai Kenneth  Hanson og Torbjørn Økland.

 

SÅNNE SOM OSS – en forestilling om naboskap, av Henriette Vedel og Leiv Arne Kjøllmoen. Regi: Leiv Arne Kjøllmoen. Scenografi/kostymedesign: Nathalie Mellbye. Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen. Dramaturg: Henriette Vedel.