Stones in His Pockets

Av : Marie Jones.
Regi: Anders Dale
Scenografi: Svein Harry Hauge
I rollene: Anders Dale  og Svein Harry Hauge

Produsert av Hordaland Teater

En ny storfilm skal spilles inn inn på den irske landsbygden, og Charles og Jakob har ordnet seg statistjobber på settet. Hvordan reagerer det vesle lokalsamfunnet på møtet med en filmmafia av sleske produsenter og verdensvante divaer?

Uten kostymeskift og rekvisitter, kun ved hjelp av kroppsspråk og stemme portretterer Anders Dale  og Svein Harry Hauge alle de 18 ulike personene i stykket.

Stykket hadde urpremiere som pubteater i 1998, og har siden gått for fulle hus på tre forskjellige scener i London. Stykket har mottatt en rekke priser. I Norge er stykket mest kjent med Kåre Conradi og Øystein Reger i rollene.

Stones in His Pockets går fremdeles for fulle hus både på Broadway i New York og i West End  i London. Stykket er spilt over hele verden, blant annet i Brasil, New Zealand, Sør-Afrika, Israel og Japan.

Om skuespillerne:

Anders Dale  er fra Bergen og kom direkte fra Statens Teaterhøgskole til Rogaland Teater i 1994, der han debuterte som Joe i Tony Kushners Engler i Amerika.

Han har spilt i en lang rekke forestillinger ved Rogaland Teater der han fremdeles er fast ansatt skuespiller. I 2001 spilte Dale hovedrollen i Amadeus på Den Nationale Scene under Festspillene i Bergen. Dale har permisjon fra Rogaland Teater og har blant annet spilt i En handelsreisendes død på Den Nationale Scene i Bergen. Høsten 2010 spilte han Ole Bull i «Jeg bygger luftslott» ved Hordaland Teater.

Våren 2012 var han aktuell som regissør på Blackbird ved Den Nationale Scene i Bergen og på Festen på Rogaland Teater Hovedscene. Han er i år aktuell i La den rette komme inn og i Shockheaded Peter på Rogaland Teater.

Svein Harry Hauge er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og har etter endt utdanning jobbet ved blant annet Teater Ibsen, Oslo Nye Teater og Rogaland Teater. I tillegg til sitt virke som skuespiller har han også erfaring som regissør, dramatiker og kunstnerisk leder.

I 2010 ble han nominert til Heddaprisen for sin rolle i John Gabriel Borkmann,og mottok Bibelprisen i 2007 for sin rolle som Josef i forestillingen jesus, gutten min.

Svein Harry startet sin teaterkarriere i Tromsø, med frigruppen Cumulus i 1988.

Høsten 2013 medvirket han i forestillingen Jeppe, og er våren 2014 aktuell i rollen som Salieri i stykket Amadeus. 

Høsten 2015 medvirket Svein Harry i musikalen I blanke messingen og våren 2016 spillte han i Jaktlaget av Jo StrømgrenDenne høsten spiller han i Landstrykere – fritt etter Hamsuns August