Storbandaften

HELAFTEN MED HAUGALAND STORBAND OG CHRISTIANSSAND STORBAND

Haugaland storband swinger våren inn og inntar Teaterkafeen sammen med våre gjester fra Kristiansand!

Vi byr på en helaften med et allsidig repertoar som spenner fra standard storbandjazz til nyere og heftig musikk. Her vil det rykke godt i både jazztå og dansefot. Vi har selvsagt med oss våre faste vokalister Unni Hilt og Mads Pedersen.

Haugaland Storband ble stiftet høsten 1988 og har siden den gang vært meget aktive med blant konserter under Sildajazz og  Filmfestivalen samt en rekke store arrangementer på Rica Maritim Hotel. Vi har også spilt i en årrekke på Lørdagsjazzen på Høvleriet. Gjesteartister de siste årene har vært kjente folk som Per Husby, Viggo Sandvik, Heine Totland, Thomas Numme og Odd Rene Andersen.

Musikalsk leder gjennom de 25 første årene var kulturskolerektor Jon Egil Henriksen. Fra 2013 har mulitinstrumentalist Karl Christian Grønhaug hatt det musikalske ansvaret.

Christianssand storband er i storform og gleder seg til å presentere et forrykende program for et storbandelskende publikum på Festiviteten. Christianssand Storband vil sammen med Pål Rake presentere en rekke av storbandlegenden Harry Connicks originale storbandkomposisjoner. I første sett hyller vi Connicks fantastiske arrangementer, og Pål Rake får vist hvilken eminent crooner han er. Her har vi plukket ut det vi liker å spille og det vi tror du vil like å høre!

Christianssand Storband er Sørlandets ledende storband. Storbandet har høye musikalske ambisjoner og har jobbet systematisk gjennom en årrekke for å oppfylle disse ambisjonene, bl.a. ved å gjennomføre seminarer med erfarne og dyktige storbandinstruktører som f.eks. Erik Smith, Geir Lysne, Eckhard Baur og Christian Jaksjø. Men først og fremst skyldes storbandets sterke musikalske utvikling innsatsen til bandets faste musikalske leder i over 20 år, trompetist og universitetslektor på Universitetet i Agder, Tore Bråthen.

Tore Bråthen har tråkket sine barnesko i Sveio på 70 tallet. I ungdommen spilte han mye trompet og slik fortsatte det. I 1994 startet han sin musikkutdannelse ved musikkonservatoriet i Kristiansand og siden har han blitt der. Tore har en lang merittliste som trompetist, bandmusiker, kapellmester og orkesterleder. Han har betydd mye for det rytmiske musikkmiljøet på Sørlandet og underviser i dag fremtidens musikere som Universitetslektor ved Institutt for rytmisk musikk på Universitet i Agder. Tore er i tillegg mangeårig musikalsk leder for Sørnorsk Ungdomsstorband, og ble i 2016 ble Tore hedret med den prestisjetunge Storbandprisen 2016 for sitt utrettelige arbeid for det sørlandske storbandmiljøet.

Pål Rake, vår utgave av Harry Connick, er opprinnelig fra Egersund. Han er utdannet vokalist fra Universitetet i Agder og sjarmerte hele Norge med sine sterke prestasjoner i finalen i The Voice 2013. Rake har gjort en rekke musikalske TV-opptredener, egne konserter og underviser også kommende generasjon vokalister.

Gled deg til å høre Christianssand Storband og Pål Rake fremføre Harry Connicks uforglemmelige storbandklassikere og litt til!