HaugeSound // Hilde Marie Holsen og Magnus Bugge

Bilayer er en duo bestående av Hilde Marie Holsen (trompet/effekter) og Magnus Bugge (analog synthesizer). Musikerne veksler sømløst mellom ulike kontraster – fra minimalistiske arrangement som ser ut til å kunne strekke seg i det uendelige over tid og sted, der fremmede lydbilder av ødeleggende teksturer omorganiseres på hypnotiske nye måter.

Musikken til Bilayer er som en fabel hvor det er umulig å vite hva som egentlig er opphavet til det vi får høre. Bandet kjører flat struktur der alle lyder er like viktige, og de ulike lydelementene like gjerne kan komme fra Holsen sine prosesserte trompetlyder som fra Bugge sine syntetiske lyder. Sammen skaper de et energisk uttrykk i det naturlige spenningsfeltet som finnes i improvisert musikk, og som videre blir kanalisert til fullkomne og samspilte komposisjoner.

Hilde Marie Holsen har blant annet de kritikerroste soloutgivelsene «Ask» (2015, Hubro) og «Lazuli» (2018, Hubro) bak seg, og har virkelig funnet sin egen plass i skjæringspunkt mellom jazz, drone- og samtidsmusikk.

Magnus Bugge kjenner vi som en elektronisk komponist og musiker, med både filmmusikk og lydinstallasjoner på samvittigheten.

Sammen bygger de to musikerne bro mellom jazz, samtidsmusikk og elektronika. Duoens debutalbum «Bilayer» slippes i starten av 2019 på det norske plateselskapet Va Fongool.