Django Bates & Bergen Big Band

Storbandet Loose Tubes revitaliserte britisk jazz på slutten av 80-tallet. De blandet swing med ska og Eric Dolphy med Zappa på en leken og humoristisk måte, og engasjerte et bredt publikum. Blant de unge, fremadstormende musikerne i orkesteret var Django Bates.

Django Bates er en spontan, original, kompromissløs og leken multiinstrumentalist og innovativ komponist, som to ganger er kåret til beste britiske jazzkomponist. Han har brukt mye tid i nordiske kretser, blant annet i samspill med Bendik Hofseth, Marius Neset, Per Jørgensen og Sidsel Endresen. Han har med seg Martin France, sin musikalske følgesvenn fra Loose Tubes-tiden som er å høre på ett drøss innspillinger med verdens fremste musikere.

Det fantastiske storbandet Bergen Big Band får også plass på scenen. De har samarbeidet med internasjonale størrelser som Terje Rypdal, Karin Krog, John Surman og Andy Shepperd, og tok sildajazz publikumet med storm når de presenterte «Norwegian Song» løftet opp fra trio til storband format under sildajazz 2016.

 

Les mer