Ivan Ave

På Frisild @ Sildajazz program, presenterer vi Ivan Ave. En markant stemme i hiphop undergrunnen, både her hjemme og ute i den store verden.

Ivan Aves særegne tonalitet og jazz-inspirerte sound, kombinert med en enestående teft for tekst, flow, produksjoner og hiphop-historiske referanser, skiller han fra mylderet av norsk raps ofte mer pubertale uttrykk. Ivan Aves prosjekter springer ut fra hans barndoms R&B og hip hop, og ikke minst 70-talls jazzen og soulen som inspirerte den igjen.

Samarbeidet med den Los Angeles-baserte produsenten Mndsgn har gitt et musikalsk utrykk som anbefales like mye til tilhengere av hiphopens såkalte gullalder, så vel som fans av dagens progressive hiphop.

Etter den bejublede EPen «Low Jams», hadde Ave et strålende 2016 med slipp av debutalbumet «Helping Hands», Europaturne og konserter på flere store norske festivaler. 2017 startet med slipp av singelen «Also» og fortsatte med små drypp av en kommende full lengder fra Ave. Høsten 2017 kom hans andre album «Every Eye». Det mottok unison hyllest fra kritikere og Spellemannsnominasjon.

Vi forventer svevende beats og ektefølte låter fra norsk hiphops mest spennende artist når Ivan Ave stiller med et knippe eminente musikere, uovertruffen sjarm og dansbare beats på Garasjebryggeriet under årets Sildajazz. Hvordan kan dette ikke bli en klassiker av en kveld?

 

// Billetten gjelder for hele programmet Garasjebryggeriet fredag 10.08

 

 

Les og hør