Solveig Andsnes – I Loves you, Porgy

I Loves you, Porgy -fra musikal til jazzstandard Hvorfor kommer så mange av våre kjære og kjente standardlåter i fra musikaler? I jazzkonserten «I loves you Porgy» går Solveig Andsnes og... Les mer

I Loves you, Porgy
-fra musikal til jazzstandard
Hvorfor kommer så mange av våre kjære og kjente standardlåter i fra musikaler? I jazzkonserten «I loves you Porgy» går Solveig Andsnes og Øystein Folkedal tilbake til standardlåtens opprinnelse. Hva var den opprinnelige konteksten, hvilken funksjon hadde sangen i stykket og hørtes den i det hele tatt ut slik som vi kjenner den i dag? Gjennom sitt arbeid som skuespiller er Andsnes vant med å analysere teksten, melodien og innholdet i sangene hun synger, og i denne konserten ønsker hun å gå i dybden av kjente og mindre kjente standardlåter.
Ligger det mer der enn det de fleste av oss kjenner til slik vi er vant til å høre dem? Kanskje finnes det noe i den opprinnelige konteksten som igjen kan sette sitt preg på de tekstlige og musikalske valgene man gjør? Med et nytt blikk på disse gamle låtene håper Andsnes og Folkedal å lage en spennende og variert konsert som gir publikum en ny og interessant musikalsk opplevelse. Øystein Folkedal og Solveig Andsnes har spilt sammen i 3 år. De har hatt flere kirkekonsertprosjekter, musikalkonsert og er vant med å jobbe bredt sjangermessig. I denne konserten utvider de i tillegg besetningen med henholdsvis bass og trommer for å ha et enda større register å utfolde seg i.
Om artistene:
Solveig Andsnes er født og oppvokst på Karmøy, bosatt i Oslo. Som utøver, arbeider Andsnes sjangeroverskridende innen sang, dans og skuespill, dette har gjort at musikkteater er et kunstområde hun har markert seg tydelig ved flere anledninger. Hun har i løpet av sin tid som utøver jobbet ved en rekke teater, blant annet Trøndelag teater, Agder teater og de siste årene har hun hatt flere roller ved Oslo Nye. For tiden er Andsnes å se i musikalen «Så som i Himmelen» på Oslo Nye Teater.
Øystein Folkedal er født og oppvokst på Karmøy. For tiden studerer han på Norges Musikkhøgskole hvor han tar Bachelorstudiet i utøvede jazz/improvisasjonsmusikk på piano. Folkedal er en pianist som finner glede i å delta kunstnerisk i mange forskjellige sjangre. Til vanlig spiller Folkedal i forskjellige ensembler. Han spiller gjerne alt fra eksempelvis progressiv rock til pop og vise-inspirert jazzmusikk. Folkedal lever som freelance-musiker i Oslo-området i tillegg til studiet.
I denne konserten har de med seg Jomar Jeppson Søvik  på trommer og Håkon Huldt-Nystrøm på bass. Begge utdannet fra Norges Musikkhøgskole.