Bjelleklang

Bjelleklang er Norges ledende vokalgruppe. Bjelleklang opererer i grenselandet mellom kor og band: Mange av sangene framføres uten bruk av instrumenter – såkalt a cappella. Ved siden av kroppslydene brukes... Les mer

Bjelleklang er Norges ledende vokalgruppe.

Bjelleklang opererer i grenselandet mellom kor og band: Mange av sangene framføres uten bruk av instrumenter – såkalt a cappella. Ved siden av kroppslydene brukes en kompgitar eller to, steikepanne og nattpotte (!) og et utall av rytmeinstrumenter.

Gruppa har eksistert siden 1986 og gitt ut 10 album, som i gjennomsnitt har solgt ca. 40.000 eksemplarer. Dette gjør gruppa til en av 90-tallets mestselgende norske artister.

Fra starten av, konsentrerte Bjelleklang seg om å gjøre humoristiske norskspråklige versjoner av kjente og ukjente slagere. I 1995 ga Bjelleklang ut en litt «smalere» plate, «Bjelleklang synger svart», med tolkninger av 30- og 40-tallets vokale hiter fra Golden Gate Quartet og Mills Brothers.

Selv om disse tekstene også har en god porsjon med humor, viser Bjelleklang et litt annet ansikt på dette albumet. Sommeren 1996 hadde Bjelleklang sin hittil største hit, «Gud! Hvor du er deilig». Denne singlen solgte 43.000 eksemplarer, som fortsatt er norsk rekord i singlesalg på CD.

Albumet ”Menn, menn, menn” som ble utgitt i 2009, er Bjelleklangs siste ordinære utgivelse. Foruten Gud!… tar Bjelleklang uten videre på seg ansvaret for radiohiter som Feit, Hyttetur, Rød Rød Vin, Mercedes Benz, Gummihatt Swing, Josva & Jeriko, Sukat i Ævva og Himmelvogna (med Trond Granlund). Mange av disse låtene er å finne på samleplaten «Kjære landsmenn».

Bjelleklang er tre ganger nominert til Spellemannsprisen. Bjelleklang har de fleste årene holdt 30-50 konserter i året. Oppdragene varierer fra reine konserter, for eksempel i kulturhus og opptredener på utesteder og festivaler, til eventjobber i forbindelse med firmamarkeringer og reklamesnutter på radio og TV. Bjelleklang har i flere år samarbeidet med lokale kor og korps under sine konserter, og flere av de mest kjente låtene er arrangert for ulike besetninger.