Carmen av George Bizet//

  I Bizets CARMEN kommer vi tett på en ung kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv, hvem hun er og hvorfor hun er. Til nå har hun... Les mer

 

I Bizets CARMEN kommer vi tett på en ung kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv, hvem hun er og hvorfor hun er. Til nå har hun forgjeves forsøkt å viske ut fortiden, flykte fra seg selv ved å stadig kaste seg inn i nye kortvarige relasjoner.

Så møter hun den unge Don Jose og får erfare den store kjærligheten – det å elske noen betingelsesløst for første gang.

Don Jose forlater alt og alle, selv sin forlovede og kaster seg ut i et nytt liv med Carmen som lever på vandring med sine sigøynervenner fra skyggesiden av samfunnet.

Men deres bakgrunn og livserfaring er for ulik, og snart blir det like vanskelig å leve sammen som det å forlate hverandre.

Når fortiden innhenter dem, hver på sin måte, blir de tvunget til å ta avgjørende og skjebnesvangre valg.

Innenfor Bizets dramatiske og medrivende musikalske univers, spiller det seg ut en kamp på liv og død – en jakt etter mening og tilhørighet i en verden preget av dominans og underkastelse.

Noen av de beste sangerne i Norge, bla vår egen Ole Morten Velde som Don Jose, vil sammen med Eira Huse som Carmen gi liv til menneskeskjebnene som er knyttet sammen i det miljøet hvor denne intense kjærlighetshistorien utspiller seg i Opera Rogaland og Festivitetens Highlights konsert-versjon av Carmen.