Craig Taborn // Sildajazz

Pianisten Craig Taborn fra Minneapolis, Minnesota likestilles med legender som Keith Jarrett og Paul Bley. Han har hatt en bratt oppadgående karrierekurve de siste tjue årene. Hvis man skal... Les mer

Pianisten Craig Taborn fra Minneapolis, Minnesota likestilles med legender som Keith Jarrett og Paul Bley. Han har hatt en bratt oppadgående karrierekurve de siste tjue årene. Hvis man skal bruke sportsterminologi så er han for øyeblikket en verdenséner! Taborn har spilt på langt mer enn 90 album med andre artister, og har så langt gitt ut 11 egne album. Nå er han tilsynelatende overalt, og er en ettertraktet musiker som har spilt med «alle» på jazzscenen: fra Bill Frisell og John Zorn, til Dave Holland og Tomasz Stanko. Soloplaten «Avenging Angel» på ECM fra 2011 ble  genierklært av kritikere i The Guardian og New York Times.

Å sette seg ned foran et Steinwayflygel, uten noter, og med en sal full av forventningsfulle lyttere, er en øvelse som krever alt av en musiker. Men intimiteten og konsentrasjonen rundt solokonserter kan også gi en helt uovertruffen følelse av at sal og scene smelter sammen – at publikum og utøver sammen skaper magi. Konserten Taborn gjorde i Oslo i forbindelse med ECM-jubileet i fjor ble av de heldige som var der trukket frem som et av årets soleklare konserthøydepunkt.

Sammen med Oslo Jazzfestival har vi hentet Taborn til Norge igjen for å gjøre to eksklusive solokonserter. Vi garanterer en stor musikkopplevelse i Haugesund Billedgalleris fantastiske akustikk!