Delara & Munor – for ytringsfrihet i Iran

R&B- og popartist Amanda Delara kan vise til over 50 millioner streams bl.a. med megahiten Checka. Andre store titler: Nå er det oss, Følsom, Karpe-remiksen Gunerius, Paper Paper og... Les mer

R&B- og popartist Amanda Delara kan vise til over 50 millioner streams bl.a. med megahiten Checka. Andre store titler: Nå er det oss, Følsom, Karpe-remiksen Gunerius, Paper Paper og Soldiers.

Delara, som har iranske foreldre, er spesielt opptatt av forholdene i Iran og har vært svært aktiv i å vise sin støtte til ytringsfrihet, menneskerettigheter og mot tyrannisk undertrykkelse spesielt av kvinner og mot dødsstraff.

Musikerselskapet Munor er et interkommunalt musikerselskap på Haugalandet stasjonert i Haugesund. Selv om Munorensemblet i selskapet er spesialisert innenfor klassisk, har man også stor aktivitet innen andre sjangre og er aktiv i samarbeid med andre aktører.

I dette støtteprogrammet presenteres et slikt spesialdesignet samarbeid mellom Delara, Munor og Amnesty International, der vi alle ønsker å støtte arbeidet mot Iranske myndigheters grusomheter mot egen befolkning. Amnesty International vil holde appell og den Haugesundsbaserte iransk-svenske videokunstneren Ronak Naderi viser egenprodusert video med tematikk rett inn i kjernen av det forkastelige og uholdbare.

Programmet tar først og fremst utgangspunkt i Delaras låter med mange av hennes store hits.  Sammen på scenen har hun sine faste strykere, Nicoline Krohn- Moland og Ellen-Martine Gismervik (arrangementsansvarlig) samt gitarist Nacho Mella Tobar. Munor stiller med sine musikere.