DNB Barnejazz: Rasmus og Verdens Beste Band

Sildajazz skal være for alle, og det aller viktigste publikummet vi har er barna. De fortjener alt det beste, og vi tar ansvar – også i år. Rasmus og Verdens... Les mer

Sildajazz skal være for alle, og det aller viktigste publikummet vi har er barna. De fortjener alt det beste, og vi tar ansvar – også i år.

Rasmus og Verdens Beste Band er det beste som har skjedd innen norsk musikk for barn siden Knutsen og Ludvigsen. Bandet lager ofte barnesanger med skråblikk på temaer som sjelden tas opp i barnemusikk, og tar alltid sitt publikum på stort alvor.

Til nå har gruppa gitt ut 5 plater, 56 sanger, laget 1 musikal, solgt 20 000 barneplater og blitt streamet tusenvis av ganger. De har mottatt kulturpriser, vært fylkeskunstnere og fått Alf Prøysens ”Teskjekjerringpris” for sitt arbeid med barnekultur. De laget mengder av barne tv-musikk for NRK Super, en egen musikal på Trøndelag Teaters hovedscene og moderne barnehits som «Banjo på badet», «Puppan te pappa» og «Kosinus-sangen». Vi garanterer stor stemning i Maritim Hall når Rasmus og bandet endelig kommer til Sildajazz.

Rasmus: sang og gitar
Kriss Stemland: tangenter
Erlend Smalås: bass

Maritim Hall