Eberson

To generasjoner Eberson har slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter – Jon og Marte – er nå klare med albumet "Empathy". Gjennom ”Empathy” vil duoen... Les mer

To generasjoner Eberson har slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter – Jon og Marte – er nå klare med albumet «Empathy».

Gjennom ”Empathy” vil duoen uttrykke betydningen av at man støtter hverandre i møte med motgang og vanskelige tider.  Gjennom ulike låter med melankolsk klangbunn, ispedd aggressive rytme,  holder duoen seg i et tekstlig og musikalsk landskap der man gjenkjenner klanger fra både popens og Jazzens verden.

I dette felles-prosjektet er det Jon som i vesentlig grad har laget akkord-rekkene, mens Marte har laget melodier og tekst.

Med på innspillingen har de med seg Kristoffer Lo  på blåseinstrumenter, Mats Mæled Jensen på perkusjon og Roar Nilsen på bass.

Det er første gang far og datter deler et musikalsk prosjekt på likeverdig basis. Marte har tidligere spilt i Jons ”Jazzfunkensemble”.

Jons sterke musikalske merittliste som komponist og gitarist strekker seg tilbake til 70-tallet, fra band som ”Moose Loose, ”Blow Out, og bandet til Radka Toneff, via 80-tallets ”Jon Eberson Group”, ”Jazzpunkensemblet” og en rekke grupper i ulike jazzsammenheng. De siste årene har han gitt ut flere album med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole.

Marte var sentral keyboardspiller i ”Highasakite” i nesten fem år, og har turnert verden rundt med bandet, i tillegg til å ha spilt på de største festivaler både i inn- og utland. Hun har i tillegg markert seg godt og tydelig i varierte musikalske landskap, gjennom samarbeid med flere av norges store musikalske navn innen både jazz og pop, blant andre Martin Halla, Sjur Miljeteig og Hedvig Mollestad. Marte ga også ut soloalbumet «Mad Boy» i 2016.