Frida Ånnevik // Sildajazz 2024

  Publikums- og kritikerfavoritten Frida Ånnevik slapp ny musikk i høst, og spiller på Festiviteten under Sildajazz 2024! Frida har fra første album formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter... Les mer

 

Publikums- og kritikerfavoritten Frida Ånnevik slapp ny musikk i høst, og spiller på Festiviteten under Sildajazz 2024!

Frida har fra første album formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i – og samtidig utfordre det å være visesanger. Hennes seneste utgivelse «Andre sanger» som kom i 2019, er et plateprosjekt som ble til over flere år. Der samlet hun sanger som betyr mye for henne, som ble gjendiktet til norsk, fra solide artister og låtskrivere som Joni Mitchell, Spice Girls, Astrid S, og Janis Ian.

Da alt ble snudd litt på hodet med hjemmekontor i 2020, fant Frida og kollega Chris Holsten hverandre og de laget en norsk versjon av verdenshiten «If The World Was Ending» (JP Sax / Julia Michaels). På norsk ble den «Hvis verden» og teksten traff en dyp nerve hos publikum i alle aldre der vi satt land og strand rundt med hjemmeundervisning, hjemmekontor, uten klemmer, lite sosial omgang og følte at verden raste litt sammen. Låten ble kåret til Årets låt på Spellemannprisen 2020, og er hittil strømmet mer enn 22 millioner ganger!

Frida har brukt tiden godt til å skrive nye sanger, og i fjor kom det ny musikk i form av det fantastiske albumet «VI». Frida og bandet gleder seg til å reise ut til scener rundt i Norge igjen – og vi gleder oss til å få besøk av dem 8.august.