Greg Niemczuk – klaverkonsert – NY dato – 18 april 2021

Chopin i ord og toner Polsk Chopin-mester til HAUGESUND Konserten har fått tittelen «Chopin i ord og toner». Greg Niemczuk vil under konserten gi til beste et program bestående av de... Les mer

Chopin i ord og toner

Polsk Chopin-mester til HAUGESUND

Konserten har fått tittelen «Chopin i ord og toner». Greg Niemczuk vil under konserten gi til beste et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente valsene, masurkaene, nokturnene, etydene og polonesene av Frédéric Chopin. Som Chopin-mester er det alltid en helt spesiell glede for ham å formidle sin landsmanns musikk i utlandet. Kveldens krevende program vil til fulle viser Greg Niemczuks virtuositet og hans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes særegenhet og følelsesmessige dybde.

Greg Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia.

Greg Niemczuk er ikke bare en eminent pianist, han er også en unik pedagog og kåsør og holder årlige mesterklasser ved Universitetet i Kristiansand og ved Norges Musikkhøgskole. Som alltid når han konserterer, vil han også denne gangen fortelle om den musikken han skal fremføre. Dette gjør en konsert med Greg Niemczuk til en helt spesiell og givende opplevelse.

”Chopin i ord og toner”

avdeling

Polonese A-dur Op. 40 Nr. 1 “Militærpolonesen”

2 nocturner: b-moll Op. 9 nr. 1 – Ess-dur Op. 9 Nr. 2

2 etyder fra Op. 10: Nr. 1 C-dur og nr. 12 c-moll

“Revolusjonsetyden”

Nocturne c-moll Op. 48 nr. 2

Scherzo nr. 2 b-moll Op. 31

          

Pause 15 minutter

2. avdeling

Fantasi impromptu ciss-moll Op. 66

3 Mazurkaer Op. 50:

     Nr. 1 G-dur. Nr. 2 Ass-dur. Nr. 3 ciss-moll.