Hanne Krogh & tre tenorer i Vår Frelsers kirke

Kombinert med klok, humoristisk og stemningsskapende formidling av julens budskap, Hanne Krogh og tenorene de senere årene utviklet seg til å bli blant norsk kulturlivs største og mest bejublede... Les mer

Kombinert med klok, humoristisk og stemningsskapende formidling av julens budskap, Hanne Krogh og tenorene de senere årene utviklet seg til å bli blant norsk kulturlivs største og mest bejublede suksesser.

Fra avisenes anmeldere har sekserne florert og sjeldne formuleringer hentet frem:

«Hanne Krogh gav oss julekonserten alle andre julekonserter vil måles etter» (Fædrelandsvennen).«Beatles-tilstander i benkeradene» (Agderposten).«En opplevelse vi uten å nøle vil kalle fantastisk» (Moss avis).«Stor musikalsk opplevelse» (VG).«Enestående opplevelse, fantastisk» (Agder, Flekkefjord),

«Tidenes julekonsert i Drammen», Drammens Tidende.
“Etter konserten med Hanne Krogh og hennes tenorar vart ein nesten heilt slått ut. Det må rett og slett vere det mest fantastiske og trolske ein kan oppleve innan musikkens verden. Denne konserten var rett og slett i en annan divisjon enn tilsvarande konsertar eg tidigare har opplevd.»MusikkbloggHANNE KROGH

I rollen som «Sonja» i «Reisen til Julestjernen», finner Hanne Krogh fremdeles Julestjernen hver eneste julaften på NRK og vi kan alle minnes øyeblikket da Bobbysocks satte Norge fullstendig på hodet med den internasjonale sjokkseieren i Grand Prix. Swingende moro til sanger med gode tekster, intelligent humor, små underfundigheter og dypsindige historier, alt formidlet på hennes spesielle måte, har gitt henne nærmest evig liv i den norske show-bransjen. Hun skriver, regissererer og setter opp egne show og forestillinger og har opplevd en eventyrlig suksess. Hennes debut med sommershow, «Ta meg til havet», femdoblet den tidligere publikumsrekorden i Larvik, og gikk siden en seiersgang rundt kysten i Norge.Hun er blant Norges mestselgende artister, har fremdeles opp mot 100 årlige opptredener i inn og utland. Nå kommer hun «him» til Haugesund nok en gang.Thomas Ruud er blant våre fremste tenorer gjennom alle tider med fast ansettelse som solist i Tysklands største operahus, Staatsoper Stuttgart og Staatsoper Hannover. Han har sunget hovedroller over hele verden, er av svenske Expressen kalt «vår tids Jussi Björling» og sunget solokonserter med verdensstjernen Kiri Te Kanawa. Samtidig besitter han en sjelden sans for humor, og har null problemer med å bevege seg mellom sjangerne opera, musikal og crooner – alt perfekt til fingerspissene.Få i verden synger «Nessum Dorma» (operaens store klassiker) bedre enn nettopp Thomas Ruud.

Jan Erik Fillan kommer fra Porsgrunn og er utdannet operasanger/tenor ved Statens Operahøgskole i Oslo. Har har etter studier vært en av landets mest ettertraktede tenorer, og har gjort roller i inn og utland. Han har gjestet de fleste operascener i Norge og gjort hovedroller bl.a på Den Norske Opera. Han har mottatt flere priser, deriblant Erling Krogs sangerlegat og Porsgrunn Kommunes Kulturpris. Nå i høst spiller han den mannlige hovedrollen Edwin i Czardasfyrstinnen i Rogaland. Jan Erik er også en fantastisk musikalsanger, hvilket dere vil høre i Vår Frelsers kirke den 18. desember.
Marius Roth Christensen er internasjonal opera-tenor med ansettelse som solist på Den Norske Opera. I høst spiller han hovedrollen Orfeus i stykket «Orfeus i underverdenen» i Bjørvika.

I tillegg har han bakgrunn som gitarist og sanger i rockebandet «Seigmen» og er fast «You Never Walk Alone»-sanger på landskamper på Ullevaal Stadion. Marius er operaens naturbegavelse og synger omtrent alle sjangere med sin overlegne naturlighet.

MUNOR

Musikkselskapet Nordvegen (Munor) står for musikkglede, utøverglede og lidenskap, uforglemmelige opplevelser og nye uttrykk. Munor inspirerer og blir inspirert, er inkluderende, åpen og berikende for lokalsamfunnet. Musikk er livskvalitet!

Ensemblet består av:

 

Svein Ragnar Myklebust er fast kapellmester for Hanne Krogh, når han ikke har ansvaret for det musikalske i store oppsetninger og musikaler langs hele Vestlandet.