Helga Myhr (solo)

Helga Myhr er en bunnsolid tradisjonsbærer, men også en spennende improvisatør fra  en ny generasjon som utnytter og leker seg med det rike klangbildet i hardingfela. Til Haugesund Bedehus... Les mer

Helga Myhr er en bunnsolid tradisjonsbærer, men også en spennende improvisatør fra  en ny generasjon som utnytter og leker seg med det rike klangbildet i hardingfela. Til Haugesund Bedehus kommer hun med et program som tar tradisjonsmateriale og religiøse folketoner inn i en ny klangverden.

 

Folkemusikken, jazzen og improvisasjonsmusikken har krysset hverandres spor på nye og interessante måter og friske perspektiver kommer stadig til syne. Sangeren og hardingfeleutøveren Helga Myhr fra Ål i Hallingdal har gjort seg sterkt bemerket i de senere årene. Hun har blitt tildelt Fureprisen og Øyvind Berghs minnepris. Tidligere i år vant hun en Spellemannpris som medlem av bandet Morgonrode i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk. Til overmål var hennes første soloalbum «Og Natten Veller Seg Ut» nominert i samme kategori! Debutalbumet er en stemningsmettet kraftpakke breddfullt av utforskende og frie tolkninger av folkemusikken fra Hallingdal. Albumet ble produsert av Tuva Syvertsen, mest kjent fra bandet Valkyrien. Vi gleder oss til å presentere en av landets mest spennende unge utøvere i vakre Haugesund Bedehus, rett ved Bytunet.