Jul på månetoppen – Haugesund Barne- og Ungdomsteater

Det nærmer seg jul og Jentungen må skynde seg å nisse nissestreker sånn at hun får langlue på langluefesten på lille juleaften. Men det er ikke så lett å... Les mer

Det nærmer seg jul og Jentungen må skynde seg å nisse nissestreker sånn at hun får langlue på langluefesten på lille juleaften. Men det er ikke så lett å få til når ting ikke er helt som det skal.

Under blåbærplukkingen i høst plukket rødnissene alle Månetoppblåbærene. Dermed kan heller ikke blånissene lage Den blå timen hver dag i desember. Det kan de bare gjøre hvis de har de spesielle blåbærene fra Månetoppen.

Rødnissejenta Jentungen møter blånissegutten Storm, og sammen vil de prøve å finne ut hvem som egentlig har rett til Månetoppen. De legger ut på en dramatisk reise til Grånissen ved Havet. I en gammel kiste finnes svaret på hvem som skal ha rett til Månetoppen.

«Ser vi en sak fra to sider, blir det aldri uro og aldri strider,» sier Grånissen fra Havet.

Bli med oss i Festiviteten og gled deg over en varm og spennende førjulsfortelling for hele familien med masse kjente og kjære sanger.

Over 95 barn og ungdom gleder seg til å ta deg med inn i Gudny Ingebjørg Hagens kjente, kjære og fantastiske nisseunivers. Et univers som har gitt oss «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen».

Idé og orginalmanus: Gudny Ingebjørg Hagen
Musikk: Geir Bøhren og Bent Åserud
Dramatisert for scene: Gudny Ingebjørg Hagen, Victoria Production v/Gorm Jenseg og Bjørn Birch

Spilletid: ca 2 timer inkludert 20 minutters pause

Anbefalt fra 4 år