Kjartan Fløgstad Band – Bokbad og Konsert

HURRA: Forfatter Kjartan Fløgstad har fått med seg sanger, komponist og bassist Steinar Raknes (Stillhouse), poet Tom Stalsberg (fra Buicken) og trommeslager, komponist og sanger Odin Staveland (fra Vamp).... Les mer

HURRA: Forfatter Kjartan Fløgstad har fått med seg sanger, komponist og bassist Steinar Raknes (Stillhouse), poet Tom Stalsberg (fra Buicken) og trommeslager, komponist og sanger Odin Staveland (fra Vamp). De skal i løpet av vinter og vår redde deler av den frilynte verden. Noen fjell. Isbreer, togstrekninger og barer.

I tillegg skal de 4 til Sandnes, Haugesund og Sauda. Og, da har vi ikke glemt Vossajazz og Kongsberg.
Denne kvartetten er straks ute på DUE OG DRONE-turne.
Her med nye tekster fra Fløgstad og Stalsberg, nye Raknes-komposisjoner med tekster hentet fra den nevnte, kritikerroste Fløgstad-romanen fra i 2019, DUE OG DRONE.
De kaller seg ikke KGB, men nesten:
KFB aka KJARTAN FLØGSTAD BAND.

Dette er ikke poetisk koma. Dette er ikke talkingheads som mumler (bare litt) blues. Dette er sang. Dette er pang. Dette er en bejublet forfatter som møter en stuntpoet som begge igjen møter musikere i den ypperste klassen. Første gang de samarbeider, Raknes og Staveland. Dette er på fire forskjellige dialekter, vektklasser, temperament og humring.
Musikken sneier innom rock, pop, tango, ørken og støy.
Dette er gravalvor for skumle tider.
Dette er skumle smil med gravalvor.

Dette er Messi er en sommerfugl. Dette er også en hommage til Nicanor Parra. Dette er om Buenos Aires, det gamle betongblanderkoret, Duval i Drammen, E76 over Haukeli, Off Piste, Himlaleite over Skaulen og et forsøk på å få folk til å være med i KFB-bussen, ta plass alle som er greie, leie og breie.

Hilsen Tom, Kjartan, Steinar og Odin.