Knitting Peace – Cirkus Cirkør

Det er en grunn til at det svenske verdenskjente kompaniet Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk.... Les mer

Det er en grunn til at det svenske verdenskjente kompaniet Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. Til Festiviteten kommer de tilbake med stykket Knitting Peace fylt med sirkusartister, god musikk, restegarn og stramme liner. Velkommen til hele familien fra 6 år og opp!

«Knitting Peace» er en forestilling for hele familien som stiller spørsmålet: Er det mulig å strikke fred? Kan man forbedre verden ved hjelp av masker og garn? Kan mennesker gjøre det umulige – å strikke for fred?

Sirkusartister strever ofte etter å gjøre det fysiske umulige mulig, ofte med risiko for sine liv. Hvorfor velger de å utsette seg for dette? Å streve etter fred på jorden, er det å streve etter det umulige? Kan det å streve forandre noe? Kan en verdensomspennende strikking for fred gjøre noe forskjell? Det er lett å gi opp innenfor sin litenhet, verdens storhet og sakenes kompleksitet.

«Knitting Peace» er en poetisk, vakker og inderlig forestilling som stiller spørsmål til menneskets iboende kraft i å streve etter muligheter.

«Knitting Peace» hadde urpremiere 24. Januar 2013 i Marseille som ledd i Europeisk Kulturby 2013. Cirkus Cirkör har tidligere besøkt Festiviteten med forestillingene : Wear it like a crown (2011), Knitting Peace (2013), Underart (2015), Limits (2017), Epifónima (2019),

****

Forestillingen anbefales fra 6 år