Libertango

LIBERTANGO Få har har større påvirkning på latin-amerikansk musikk enn Astor Piazzolla. Gjennom 750 komposisjoner beveget han seg bort fra tradisjonell tango i tradisjonelle tango-orkestere, til å skape en... Les mer

LIBERTANGO Få har har større påvirkning på latin-amerikansk musikk enn Astor Piazzolla. Gjennom 750 komposisjoner beveget han seg bort fra tradisjonell tango i tradisjonelle tango-orkestere, til å skape en type tango med elementer av jazz og klassisk musikk. En tango som har fått navnet tango nuevo.

I dag er Piazzollas musikk anerkjent over hele verden, men det tok mange år før hans hjemland Argentina aksepterte ham som den store musikeren han var. Musikken hans inspirerte etter hvert nye generasjoner og vil fortsatt leve videre i mange, mange år.

Publikum som finner veien til Festiviteten … vil få høre noen av de mest kjente verkene av Piazzolla, fremragende framført av Halvor Lillesund på akkordeon, Ingrid Berg Tobiassen, piano, Almas Karakystyk, fiolin, Kjetil Olai Lundø på bass og danseren Synne Garvik.

Kvartetten har imponert stort på tidligere konserter rundt om på Vestlandet, sammen med Synne Garvik blir det en vakker og imponerende forestilling. Konserten har fått navn etter en av de mest kjente – Libertango som symboliserer bruddet med den klassiske tangoen.

Libertango har alene blitt spilt inn mer enn 500 ganger av forskjellige artister.

Oddakonsertene er arrangør