Lørdagssnop – Elise i Trollenes verden – Haugesund barne og ungdomsteater

Elise bor sammen med moren sin i en helt vanlig by. En vinterdag faller hun gjennom en skjult portal i hagen, og havner i Trollenes Verden. Her bor Tusseladdene... Les mer

Elise bor sammen med moren sin i en helt vanlig by. En vinterdag faller hun gjennom en skjult portal i hagen, og havner i Trollenes Verden. Her bor Tusseladdene som er blide og vennlige troll, Rimtussene, som er forfengelige troll, og Dovregubbene, som er store og sterke troll. Trollene kommuniserer dårlig sammen, og alle utnytter naturressursene grovt.

Elise og trollene opplever noen kraftige vindkast, og Tusseladdene kan fortelle at dette plutselig startet for en liten stund siden, og at de kommer stadig oftere. De er så kraftige at flere Tusseladder har blitt blåst bort og fortsatt er savnet. Elise og trollene legger ut på en reise for å finne ut hvor vinden kommer fra.

Det viser seg at det er Moder Jord som har skapt vinden for å få trollene til å forstå at de må lære å ta vare på naturen. Tusseladdene, Rimtussene og Dovregubbene bestemmer seg for å samarbeide, og lover å ta vare på verdenen sin i fremtiden. Da vil de slippe klimaendringer som de voldsomme vindkastene Moder Jord sendte. Alle takker Elise for hjelpen, og hun drar tilbake til vår verden – som fortsatt har behov for å reddes!

Vi som står på scenen er barn i femte klasse fra gruppa Gjøglerne i Haugesund barne- og ungdomsteater. Stykket passer for barnehage barn og tidlig barneskolealder.