Mari Boine – Alva Tour part one

Den ikoniske samisk-norske artisten og aksjonisten Mari Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende har til lands, og 22. mars kommer hun til Festiviteten Haugesund. Mari... Les mer

Den ikoniske samisk-norske artisten og aksjonisten Mari Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende har til lands, og 22. mars kommer hun til Festiviteten Haugesund.

Mari Boine er kjent som en av de mest grensesprengende musikalske pionérene her til lands. Hun lar seg vanskelig plassere i en musikalsk bås, men er nok best dekket av begrepet Verdensmusikk i ordets rikeste forstand.  Boines musikk henter inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, rock og elektronika.

Nylig ble det annonsert at Mari Boine er en av artistene som skal delta på TV2-suksessen Hver gang vi møtes i 2024, siode om side med artister som Ingrid Helene Håvik fra Highasakite, Matoma, Ramón, William Kristoffersen, Emelie Hollow og Odin Staveland fra Vamp. Rapportene fra innspilling sier at vi kan vente oss flere enestående øyeblikk og spennende tolkninger fra Mari.

Nylig slapp Boine albumet Amame sammen med en annen norsk musikalsk verdensstjerne, pianist Bugge Wesseltoft. Samarbeidet har fått en fantastisk mottagelse, og albumet har blitt beskrevet som et av årets sterkeste av anmelderene, som har trillet 6’ere i fleng.

En kvinnealder inn i sin musikalske karriere, klarer Mari Boine imponerende nok å finne noe helt nytt inni seg enn noe vi har hørt tidligere, og det er bare å glede seg til en aften med en av landets aller sterkeste stemmer og hennes fabelaktige band.