Mathias Eick spiller Miles Davis – Kind Of Blue

- En hyllest til tidenes mest solgte jazzalbum I 2019 hadde et av jazzhistoriens mest ikoniske album sekstiårsjubileum: Miles Davis – Kind of Blue. På dette albumet tok Davis farvel... Les mer

– En hyllest til tidenes mest solgte jazzalbum

I 2019 hadde et av jazzhistoriens mest ikoniske album sekstiårsjubileum: Miles Davis – Kind of Blue. På dette albumet tok Davis farvel med be-bopen og staket ny kurs inn i et lyrisk, modalt, og melodisk spor. For å feire jubileet hadde Oslo Jazzfestival under fjorårets festival invitert Mathias Eick og et kremlag av medmusikanter for å tolke albumet på nytt. Konserten ble en av festivalens største suksesser med to utsolgte hus.
 
Mathias Eick har det siste tiåret slått seg opp som en av verdens ledende jazztrompetister, med en rekke kritikerroste plater på ECM, samarbeid med Chick Corea, Manu Katche og Trondheim Jazzorkester på rullebladet. Han har vunnet nok priser til at støvtøring på peishylla begynner å bli vanskelig, og turnerer verden rundt. Med seg har en et toppet lag av musikere, kjent fra band som Møster!, Come Shine og Wako.
 
Konserten er en live-versjon av albumet, fra begynnelse til slutt. Gled deg til en fantastisk lytteopplevelse!
Mathias Eick: trompet
Kjetil Møster: tenorsax
Martin Myhre Olsen: altsax

Erlend Skomsvoll: piano

Johannes Eick: kontrabass

Håkon Mjåset Johansen: trommer