Nasjonalballetten UNG og Nasjonalballetten: FORTISSIMO!

En kveld med tempo og temperament   Det blir sterkt, dynamisk og vakkert når den neste generasjonen dansere inntar scenen. Forestillingen FORTISSIMO! byr på verk fra de spennende koreografene Lucas Lima... Les mer

En kveld med tempo og temperament

 

Det blir sterkt, dynamisk og vakkert når den neste generasjonen dansere inntar scenen. Forestillingen FORTISSIMO! byr på verk fra de spennende koreografene Lucas Lima og Juliano Nunes, framført av de unge, ambisiøse talentene i Nasjonalballetten UNG.

 

Lucas Lima: Suite for 10
Juliano Nunes: Striking Birds

 

Brasiliansk briljans

Brasilianske Lucas Lima er både nyutnevnt solist i Nasjonalballetten og koreograf. I stykket Suite for 10 ser vi fem par utfolde seg på scenen i et forrykende verk; en ballett med klassisk utseende, men koreografert for vår tid. Lima har skapt balletten spesielt for Nasjonalballetten UNG. To av tre deler er helt nye, mens finalen i verket ble framført for første gang i forbindelse med forestillingen Møt Nasjonalballetten UNG i 2020.

 

Nyskapende, kraftfull dans

Juliano Nunes, også han fra Brasil, har markert seg gjennom sin nyskapende måte å oversette ballettspråket til noe moderne og tidsriktig. Han utforsker bevegelse på følsomt vis – og resultatet er energisk koreografi du aldri har sett maken til. Rachmaninoffs mesterlige, nærmest hypnotiserende pianokonsert nr. 2 er bakteppet for Nunes’ splitter nye kreasjon Striking Birds, laget for Nasjonalballetten UNG. Tidligere har han blant annet koreografert for dansere i Parisoperaen, Nederlands Dans Theater og den kanadiske nasjonalballetten.

 

Om Nasjonalballetten UNG

Helt siden Nasjonalballetten UNG så dagens lys i 2015, har kompaniet gitt unge dansetalenter et springbrett videre i karrieren. Så langt har 31 dansere blitt rekruttert herfra til Nasjonalballetten. Satsingen er muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec Innovation.

 

Suite for 10

 

Koreografi Lucas Lima

Musikk Johan Halvorsen, «Mascerade suite nr. 1: Holberg»

Kostymer Sandra Woodall

Prøveledere Lucas Lima, Richard Suttie

Medvirkende Nasjonalballetten UNG

 

Striking Birds

 

Koreografi Juliano Nunes

Musikk Sergei Rachmaninoff, pianokonsert nr. 2 i c-moll

Kostymer Adrienne Lipson

Prøveledere Juliano Nunes, Richard Suttie

Medvirkende Nasjonalballetten UNG