Operacafe i Festiviteten – Kallenbach-Gustavson, Økland, Edmunds og Wildschuts

Festiviteten i samarbeid med Opera Rogaland setter i høst opp en serie operacaféer. En bukett operasolister, pianister og Opera Rogalands praktikanter står for de musikalske overraskelsene, mens teatercaféen serverer... Les mer

Festiviteten i samarbeid med Opera Rogaland setter i høst opp en serie operacaféer. En bukett operasolister, pianister og Opera Rogalands praktikanter står for de musikalske overraskelsene, mens teatercaféen serverer fra menyen. Uansett om du er nysgjerrig på opera eller velbevandret i operaverdenen, er dette stedet å være på lørdagene fremover. Ta med venner og familie, kom på café og sitt tett på de musikalske opplevelsene.

En to timer seanse med gode pauser innimellom der du kan ta ein god prat med venner eller familie , nyte noe godt i glasset , og få en super bra start på Lørdagen.

Første  Operacafe er lørdag 29 oktober kl 15.30-17.30 

Medvirkende: Astrid Kallenbach-Gustavson, Lasse Økland, Hannah Edmunds (OR praktikant) og Friederike Wildschutz (piano). 

Astrid Kallenbach-Gustavson
Lyrisk sopran fra Leipzig i Tyskland. Astrid debuterte i Operahuset Leipzig i Benjamin Brittens “A Midsummer Night’s dream” i rollen som Alven Senfsamen. Hun har også sunget hovedrollen i Carl Reineckes “Tornerose” og Nannel Mozart i familieoperaen “Liebes Wolferl”.

Astrid studerte sang ved musikkhøgskolen Johann Sebastian Bach, under ledelse av Steffi Schlegel. Hun har videreutdannet seg i sang ved Universitetet i Stavanger først hos professor Viggo Pettersen, og hos norsk-italienske professor Elizabeth Norberg-Schulz.

Hennes repertoar spenner fra barokkmusikk, kirkemusikk, via opera og operetter til musikaler – noe som har gitt henne en rekke oppdrag i både Norge, Tyskland, England og Italia. Astrid har sunget i Opera- og Operettehus i Leipzig, i Stavanger konserthus, i Sandnes kulturhus, hun hadde konsert på Preikestolen og har opptrådt på NRK TV. I tillegg har hun sunget i mange forskjellige kirker. I 1999 og 2002 vant hun førstepris i musikkonkurransen” Jugend musiziert” i Sachsen i Tyskland.

Lasse Økland
Lyrisk baryton fra Bergen. Stemmens hans har blitt beskrevet som rik og varm, samt veldig moden for hans alder. Lasse har tatt både bachelor- og mastergrad under professor Elizabeth Norberg-Schulz i Stavanger hvor han enda har tette bånd. Sammen med professor Norberg-Schulz nådde han topp karakterer og ble til og med tildelt et stipend av universitetet, for hans tid som student og hans lysende fremtid som sanger. Lasse er en allsidig utøver som er like komfortabel på opera scenen som på konsertscenen.

Lasse har også studert på Royal Academy of Music med prof. Mark Wildman. Her sang han eksamenskonsert til høyeste karakter, hvor han også ble tildelt en pris for sin enestående fremførelse av eksamen.

Siden Lasse begynte sin sang-karriere har hans scenetilværelse, mesterfulle timing og skuespill vært noen av hans sterkeste sider.

Hannah Edmunds
Lyrisk sopran fra Oslo. For tiden studerer hun på Universitetet i Stavanger, og er en av Opera Rogalands praktikanter. Til tross for sin unge alder har Hannah allerede fremført flere konserter i Norge og Italia. I 2021 debuterte hun i Sandnes kulturhus som Nella i Opera Rogalands oppsetning av Puccinis opera, Gianni Schicchi.

Friederike Wildschütz
Friederike Wildschütz er pianist, akkompagnatør og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. Hun har vunnet priser i tyske og internasjonale konkurranser og har opptrådt i flere europeiske land. Mellom 2003 og 2009 studerte hun med professor Gerlinde Otto ved Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar. Fra 2009 til 2012 tok hun sin mastergrad og postgraduate diploma hos professor Erling R. Eriksen ved Universitetet i Stavanger. Hun var vinner av Shellprisen i 2012. Hennes hovedinteresse som forsker og utøver er kammermusikk for sang og klaver, spesielt tysk Lied, fra slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Friederike fullførte i 2018 sitt stipendiatprosjekt ved Universitetet i Stavanger og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid om pianistens rolle i Arnold Schönbergs sangsyklus «Das Buch der hängenden Gärten». Hun er en etterspurt akkompagnatør og kammermusiker, og har gjort mange opptredener i Stavanger-regionen, blant annet ved Stavanger Kammermusikkfestival, Norwegian Youth Chamber Music Festival, «Sommer i Bjergsted», og i egenskap av sin jobb som akkompagnatør ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hun er medlem av ensemblet OperaVolume som jevnlig serverer «opera til folket», for eksempel i Stavanger konserthus.