Operacafe i Festiviteten- 10 Desember – Thomsen, Nielsen, Berg og Belt

Festiviteten, i samarbeid med Opera Rogaland, setter i høst opp en serie operacaféer. En bukett operasolister, pianister og Opera Rogalands praktikanter står for de musikalske overraskelsene, mens teatercaféen serverer... Les mer

Festiviteten, i samarbeid med Opera Rogaland, setter i høst opp en serie operacaféer. En bukett operasolister, pianister og Opera Rogalands praktikanter står for de musikalske overraskelsene, mens teatercaféen serverer fra menyen. Uansett om du er nysgjerrig på opera eller velbevandret i operaverdenen, er dette stedet å være på lørdagene fremover. Ta med venner og familie, kom på café og sitt tett på de musikalske opplevelsene.

En to timer seanse med gode pauser innimellom der du kan ta ein god prat med venner eller familie , nyte noe godt i glasset , og få en super bra start på Lørdagen.

Clara Cecilie Thomsen
Clara debuterte på Det Kongelige Teater i 2017 som Barbarina i Figaros Bryllup av Mozart, og har siden sunget roller som bl.a. Alcina i Händels Opera Alcina, Konstanze i Bortførelsen fra Serailet av Mozart og Gilda i Rigoletto av Verdi.

Clara Thomsen (f. 1991) er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København med sanglærer Susanna Eken, hvor hun fullførte 2018.

I 2019 medvirkede hun i Kasper Holtens kritikerroste oppsetning av Peter Shaffers teaterstykke Amadeus, som den syngende karakter Katharina Cavalieri på Det Kongelige Teater. I 2019 arbeidet hun sammen med instruktøren Christian Lollike på den eksperimenterende musikteaterforestilling Don Juan. 

I februar 2020 hadde hun sin debut på Den Jyske Opera i rollen som Konstanze, i Mozarts opera Bortførelsen fra Seraillet. Clara har sunget med orkestre som Det Kongelige Kapel, Aalborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil og DR Symfoniorkestret. Hun har også opptrådt i store deler av Europa, og i 2017 sang hun for første gang i den spektakulære konsertsalen Musikverein i Wien sammen med Tonkünstler Orkesteret og dirigent Michael Schønwandt. 

Clara har vært solist i kantater og pasjoner og har bl.a. sunget sopranpartiet i Händels Messias, Johannes- og Matteuspasjonen av Bach og Mozarts Requiem. 

Clara har mottatt priser som Årets Opera Talent 2018 (Copenhagen Opera Festival), Leonié Sonnings Talentpris 2019, Anmelderingens Talentpris 2019 og Aalborg Operapris. 

Kari Dahl Nielsen
Den norske mezzosopranen Kari Dahl Nielsen fra Karmøy er ansatt som operasolist ved Den kongelige danske opera i København. Hun er utdannet hos elitepedagog Susanna Eken ved Operaakademiet i København, Det kongelige danske musikkonservatorium, Griegakademiet i Bergen og Hochschule für Musik Karlsruhe. Hun ble tildelt talentprisen i Årets Reumert 2021, dansk scenekunsts største prisutdeling. 

I 2023 debuterer Kari ved Operaen i Oslo i rollen som Dorabella i Mozarts Così fan tutte under ledelse av Tobias Ringborg. 

I sesongen 22/23 i København synger hun rollene Tisbe (La Cenerentola) under ledelse av Steven Moore og Thomas Bagwell, Mercédès (Carmen) under ledelse av Hossein Pishkar, og Dorabella (Così fan Tutte) under ledelse av Kristiina Poska og Nick Fletcher. 

Kari hadde sin operadebut som Cherubino (Le nozze di Figaro) under ledelse av Alexis Kossenko og Concerto Copenhagen ved Det kongelige teater (DKT) i 2018, og høstet gode kritikker i både dansk og internasjonal presse. På DKT har hun også sunget roller som Zerlina (Don Giovanni), Siébel (Faust), 2. Dame (Die Zauberflöte), Emilia (Otello), Maddalena (Rigoletto), Blumenmädchen (Parsifal) og Agnes (Intet). Sistnevnte vant Reumert-prisen for årets opera i 2021. 

Hun har jobbet med internasjonale dirigenter som Paolo Carignani, Pier Giorgio Morandi, Alexander Vedernikov, Julia Jones, Marie Jacquot, Lars Ulrik Mortensen og Nikolaj Szeps-Znaider. 

Kari har i tillegg en særlig interesse for Lieder, og har fordypet seg spesielt i Edvard Griegs liv og virke. 

Magnus Berg
Den nordnorske barytonen Magnus Berg har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Berg er nå som Young Artist en del av Det Kongelige Teaters solistensemble. Han gjorde sin debut på Det Kongelige Teater i forestillingen Maskarade av Carl Nielsen i 2020, og har også gjort roller som Schaunard i La Boheme (Det Kongelige Teater), Masetto i Don Giovanni (Det Kongelige Teater), Nardo i La Finta Giardiniera (Operaakademiet), Don Giovanni i Don Giovanni (Operaakademiet) og Figaro i Figaros Bryllup (Christiania kammeropera).  

Nåværende sesong på Det Kongelige Teater skal han blant annet synge Moralés og Dancaïro i Carmen, og blir også å se i Det Kongelige Teaters store julekonsert, en egen recital m.m. Han sang også i forestillingen Querini på Røst i august 2018, og i 2016 gjestet han Festspillene i Bergen i urpremieren av De Ni Verdener. Han har også gjestet både Copenhagen Opera Festival, Oslo Operafestival og Kirsten Flagstad Festival ved flere anledninger. 

Martha Berit Belt
Martha Berit Belt fullførte sin mastergrad ved Griegakademiet våren 2016, der hun studerte hos Signe Bakke. Det siste året av masteren fordypet hun seg i Olivier Messiaens musikk. Hun har også hatt timer med blant andre Håvard Gimse og Julius Drake. Belt har en variert utøvende virksomhet, både som solist og akkompagnatør. I tillegg til å være aktiv pianist i Bergensområdet, har hun i løpet av de siste årene blant annet spilt konsert i Grieg-Begegnungsstätte i Leipzig, Tyskland og på Nouvelle Scene Nationale i Cergy-Pontoise, Frankrike. Hun har gitt en rekke konserter på Troldhaugen, både som ukens pianist og i Griegs villa. 

Belt har et allsidig repertoar, som spenner fra tidligmusikk av Bach til samtidsmusikk av nålevende komponister – blant annet har hun vært medvirkende på festivaler som Borealis og Oslo Internasjonale Teaterfestival. Hun samarbeider ofte med sangere og instrumentalister som akkompagnatør og kammermusiker, og er pianist i den nyetablerte kammergruppen Ensemble Eon.