Podiumfestivalen – Teenages

PODIUMFestivalen og Kompani Haugesund Program: Bara Gisladottir: Prussian blue Hulda Jónsdottir, Mathias Halvorsen Gabriella Smith: Carrot Revolution Aoife Ni Bhrain, Magnus Boye Hansen, Ian Anderson, Stefan Hadijev Gregor Riddell/Quasim Naqvi: Teenages Aoife Ni Bhrain, Ian Anderson,... Les mer

PODIUMFestivalen og Kompani Haugesund

Program:

Bara Gisladottir: Prussian blue
Hulda Jónsdottir, Mathias Halvorsen

Gabriella Smith: Carrot Revolution
Aoife Ni Bhrain, Magnus Boye Hansen, Ian Anderson, Stefan Hadijev

Gregor Riddell/Quasim Naqvi: Teenages
Aoife Ni Bhrain, Ian Anderson, Ulrikke Henninen, Gregor Riddell, Nikolai Matthews, Ben Kim

I denne inkarnasjonen av verket Teenages, originalt komponert av Qasim Naqvi, presenteres musikken i et arrangement for klaver og strykekvintett, med koreografien for to dansere. Komponist Gregor Riddell har valgt å fokusere på leken mellom det elektroniske uttrykket i originalmusikken og det akustiske lydbildet denne iscenesettelsen er preget av. Dansekunstnere har også latt seg inspirere av disse motsetningene, og det skapes et rom på scenen hvor man lurer på om lyden er elektronisk eller akustisk, og om bevegelsene er skapt på forhånd eller improvisert. I dette lekne landskapet befinner fem musikere og to dansere seg sammen i ett rom, hvor kunstartene likestilles og fargelegges av visuell kunst som en siste joker og aktør.

Kunstnerisk ansvarlige: Oda Østenstad Fjell og Ludvig Herstad

Koreograf: Ludvig Herstad

Medskapende dansere: Panisara Wanlopbanhan og Oda Østenstad Fjell

Komponist: Gregor Riddell

Visuell kunst: Tobias Gulbrandsen

 

Om PODIUM:

PODIUM er en internasjonal kammermusikkfestival som arrangeres hver juni i Haugesund. Festivalen arrangeres for 15.  gang 21. til 26. juni 2022.

Gjennom intime og uformelle konserter presenterer PODIUM et bredt program med alt fra tidlig musikk og romantikk til ny musikk. Tråden i programmet er musikerenes spilleglede og lyst til å utforske stadig nye musikalske uttrykk i samspill med hverandre.

PODIUM vil være en festival hvor alle som kommer opplever noe de elsker, noe de hater og noe som overrasker.

PODIUM ble stiftet i 2008 av Guro Pettersen og Mathias Susaas Halvorsen og var den første av sitt slag internasjonalt. Festivalmodellen spredte seg imidlertid raskt og det ble fort startet PODIUMfestivaler i Tyskland og på Island. Siden har ideén spredt seg videre, med lignende festivaler også i Nederland, Spania og Østerrike.