Ramblin’ – André Roligheten & Gard Nilssen

Normalen på Sildajazz sin åpningsdag er at folk stimler tett sammen til en solfylt gratiskonsert i de idylliske uteområdene i Dokken. I annerledesåret 2020 inviterer vi isteden til en... Les mer

Normalen på Sildajazz sin åpningsdag er at folk stimler tett sammen til en solfylt gratiskonsert i de idylliske uteområdene i Dokken. I annerledesåret 2020 inviterer vi isteden til en intimkonsert med en kraftfull norsk jazzduo i Bedehuset Zion, en perle av et konsertlokale som også befinner seg i Dokken. Kun 20 billetter blir lagt ut for salg.

 

Duoen Ramblin debuterte på bibliotekscenen på Øyafestivalen i fjor til stor applaus. Saksofonist Roligheten og trommeslager Gard Nilssen er blant de fremste musikerne i sin generasjon, og spiller begge en sentral rolle på vårt bysbarn Susanne Sundførs siste album, men har også spilt med en lang rekke jazz-storheter. Fra Pat Metheny og Bill Frisell, til Joshua Redman og  Ambrose Akinmusire. Gard Nilssen var i fjor Artist In Residence under Moldejazz, og har i ettertid blitt trukket frem som en av verdens mest spennende trommeslagere av All About Jazz. Til vanlig spiller de to også sammen i den kritikerroste trioen Gard Nilssen Acoustic Unity.

André og Gard har en lang historie sammen og har begge røtter i det som må være et usedvanlig godt musikalsk jordsmonn i Skien. En by som har fostret en uvanlig stor mengde fremragende jazzmusikere: fra Bugge Wesseltoft til Audun Kleive. Det er duket for en uvanlig sterk jazzopplevelse i Zion, på Sildajazz sin åpningsdag.