Sildajazz – Berit Opheim og Sigbjørn Apeland i Haugesund Bedehus

Folkesangeren Berit Opheim og organisten og improvisatøren Sigbjørn Apeland har samarbeidet i ulike musikalske prosjekter gjennom 30 år bl.a. sammen med Haugesunds egne Nils Økland. Nylig utkom duoens andre... Les mer

Folkesangeren Berit Opheim og organisten og improvisatøren Sigbjørn Apeland har samarbeidet i ulike musikalske prosjekter gjennom 30 år bl.a. sammen med Haugesunds egne Nils Økland. Nylig utkom duoens andre album «Velsigna er dagen». Albumet «Den blide sol» kom ut i 2008 og ble nominert til Spellemannsprisen det året. Begge disse albumene inneholder utelukkende religiøse folketoner i egne arrangementer i tillegg til improvisasjoner.

Salmetekstene er stort sett skrevet av kjente salmediktere men de fleste melodiene har lenge vært lite brukt. Det er nå avdøde sangkilder som har forvaltet denne sangtradisjonen – og her er det melodiske perler på rekke og rad. Berit og Sigbjørn er to musikere som behersker et nakent og gåsehudfremkallende musikalsk uttrykk. Hva er vel mer passende enn å presentere denne musikken i Haugesund Bedehus, rett ved Bytunet?