Sildajazz – Daniela Reyes

Et av det siste årets nye musikalske stjerneskudd er utvilsomt låtskriveren og sangeren Daniela Reyes. De som har sett Daniela Reyes spille, glemmer det ikke med det første. Det er... Les mer

Et av det siste årets nye musikalske stjerneskudd er utvilsomt låtskriveren og sangeren Daniela Reyes.

De som har sett Daniela Reyes spille, glemmer det ikke med det første. Det er noe med de skjøre og litt vindskeive sangene hennes. Hun formidler med en kombinasjon av intens tilstedeværelse, stor musikalitet og en selvsikkerhet som gjør et sterkt inntrykk på publikum.

Daniela har vokst opp blant instrumenter, og lært seg å traktere ganske mange av dem, både på scenen og i studio. Og det var trekkspillet hun startet med. Reyes har bakgrunn fra mange sjangere, men hennes særegne låter hører kanskje mest hjemme en plass mellom viser og jazz.

I 2019 fikk hun Oslo Jazzfestivals talentpris, og på høsten i fjor fikk hun både tekstforfatterfondets «Lyspunkt-pris» og Norsk Viseforums artiststipend. Da hun slapp debutalbumet «Engangsdager» 1. oktober 2021, var det til et sjeldent ras av fantastiske anmeldelser. «Et imponerende låtskrivertalent», konkluderte Aftenposten, og trillet 6 på terningen. Daniela har også rukket å være gjest i Lindmo på NRK, der hun spilte debutlåten «Usikker musiker».

Fri aldersgrense

Arena: Haugesund Folkebibliotek