Sildajazz – Electric Eye: Dyp tid

Haugesundsbandet Electric Eye har virkelig gjort seg gjeldende på den internasjonale scenen for psykedelisk musikk, og med sin hang til improvisasjon hører de naturlig hjemme på en jazzfestival. Medlemmene... Les mer

Haugesundsbandet Electric Eye har virkelig gjort seg gjeldende på den internasjonale scenen for psykedelisk musikk, og med sin hang til improvisasjon hører de naturlig hjemme på en jazzfestival. Medlemmene har bakgrunn fra band som The Megaphonic Thrift, Low Frequency in Stereo, Hypertext, The Alexandria Quartet og Junip De har turnert i både Europa og USA, og gitt ut fire kritikerroste studioalbum og ett livealbum så langt. Nå vender de tilbake til hjembyen og Kulturkirken Skåre med det audiovisuelle verket «Dyp tid». Et stedsspesifikt bestillingsverk for psykedelisk rockeband, korister, kirkeorgel og laser! Selv har de vært opptatt av temaer som skapelse, iakttagelse av verden for første gang, naturens fenomener og stillhet når musikken har blitt laget.

Bandet, som består av Øystein Braut (gitar, vokal), Njål Clementsen (bass), Anders Bjelland (keyboards) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer) vil på konserten utvides med organist Sigbjørn Apeland og vokalistene Linn Frøkedal og Annette Kathinka Servan. Lyddesigner Thorolf Thuestad vil omringe publikum med høyttalere, og lysdesigner Silje Grimestad vil presentere en visuell produksjon man aldri har sett maken til i Kulturkirken Skåre. At frasen “reisen er målet” kan virke loslitt gjør den ikke mindre sann. I tilfellet Electric Eye er den da også selve fundamentet for deres musikalske eksistens. Lange musikalske reiser i vidstrakte landskap, der stemningene og de overveldende, suggererende og repeterende temaene spiller en nøkkelrolle. Spenn setebeltene!

Øystein Braut (gitar, vokal)
Njål Clementsen (bass)
Anders Bjelland (keyboards)
Øyvind Hegg-Lunde (trommer)
Sigbjørn Apeland (orgel)
Linn Frøkedal (vokal og elektronikk)
Annette Kathinka Servan (vokal og elektronikk)
Thorolf Thuestad (lyddesign)
Silje Grimestad (lysdesign)

Bestillingsverket har mottatt tilskudd fra Norsk Kulturfond, For Lyd og Bilde, CREOs vederlagsfond, Fond For Utøvende Kunstnere, Bergen Kommune og Komponistenes Vederlagsfond.

Arena: Kulturkirken Skåre
Fri aldersgrense.