UTSOLGT !! Sildajazz // Elephant 9 / Lumen Drones

Det blir en elektrisk kveld uten sidestykke når Lumen Drones og Elephant 9 gjør en dobbeltkonsert på Høvleriet på lørdagen under årets Sildajazz. Haugesundstrioen Lumen Drones høster fantastiske kritikker for... Les mer

Det blir en elektrisk kveld uten sidestykke når Lumen Drones og Elephant 9 gjør en dobbeltkonsert på Høvleriet på lørdagen under årets Sildajazz.

Haugesundstrioen Lumen Drones høster fantastiske kritikker for sin grensesprengende musikk og har et publikum langt utenfor landegrensene. Debutalbumet deres ble utgitt av det tyske prestisjeselskapet ECM, og da de i fjor slapp sitt andre album trillet Aftenposten en sekser på terningen og skrev: «Lumen Drones setter en helt ny standard». Trioen består av Nils Økland på feler, Per Steinar Lie på gitar og Ørjan Haaland på trommer. De to sistnevnte har i flere tiår spilt sammen i band som Undergrunnen og The Low Frequency in Stereo. Disse tre skulle alle ha spilt på Roskildefestivalen i sommer. Sånt ble det dessverre ikke, men vi gleder oss til å høre bandet gjøre en av sine sjeldne konserter på hjemmebane.

Endelig vender Elephant9 tilbake til Sildajazz! Dette har vi gledet oss til helt siden forrige gang i 2017.  Elephant9 er utvilsomt en av klodens heftigste rockejazz-trioer. Konsertene deres er så fengende, energiske og eventyrlige, og trioen så umenneskelig samspilt at man som publikummer tar seg i å vekselvis glise ukontrollert, trampe takten med begge beina og å gispe etter luft. Dette bandet sprenger alle skalaer og går til 11 og vel så det!   Allerede for sitt debutalbum vant de en Spellemann, og i senere år har de delt scene med Motorpsycho og samarbeidet tett med Dungen-gitaristen Reine Fiske. Vi gleder oss til en detonasjon av en konsert på Høvleriet.

Lumen Drones:

Nils Økland: feler

Per Steinar Lie: gitarer

Ørjan Haaland: trommer

Elephant9

Ståle Storløkken: keyboard, synther og Hammondorgel

Nikolai Eilertsen: bass

Torstein Lofthus: trommer