Sildajazz – Emilie Nicolas

Endelig kommer Emilie Nicolas til Sildajazz! Nicolas er en av landets største artister, og gjør et nøye utvalgt knippe festivaljobber i sommer. Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket da... Les mer

Endelig kommer Emilie Nicolas til Sildajazz!

Nicolas er en av landets største artister, og gjør et nøye utvalgt knippe festivaljobber i sommer. Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket da hun slapp debutsingelen «Pstereo» i 2013. Kort tid etterpå fulgte albumdebuten Like I’m a Warrior (2014). Albumet ble kåret til årets beste norske album av Aftenposten og Emilie hentet hjem to Spellemannpriser, i kategoriene «Årets nykommer» og «Årets popsolist». Bortsett fra debutsingelen, er alle låtene på albumet skrevet og co-produsert av Emilie selv og vitner om et bredt spekter av inspirasjonskilder. Emilie er både pop, R&B og elektronika – servert med jazzens følsomhet.

I kjølvannet av et vellykket albumslipp, turnerte hun både i Norge og Europa. Med sitt unike tekstunivers, sin teft for melodier og fengslende tilstedeværelse tok hun publikum med storm og ble av mange omtalt som et av våre aller fremste og mest spennende pophåp. I mai 2018 slapp hun albumet Tranquille Emile til strålende mottagelse og flere Spellemannpriser. Siden har hun spilt landet rundt og fylt Den Norske Opera og Ballett to ganger.

Nå er Emilie endelig tilbake med full musikalsk kraft. I 2020 slapp hun albumet Let Her Breathe, som ble trukket frem som et av årets beste album på mange hold. I sommer blir det endelig mulig å oppleve alle låtene i liveinnpakning!

Arena: Maritim Hall
Aldersgrense: 18 år – info om vergeordning kommer.
Free seating/stående