Sildajazz – Fieh

Det norske bandet Fieh kommer til å fylle scenen i Maritim Teltet til randen, med sine åtte medlemmer, hauger med utstyr og instrumenter og smittende danseglede. Alle som har... Les mer

Det norske bandet Fieh kommer til å fylle scenen i Maritim Teltet til randen, med sine åtte medlemmer, hauger med utstyr og instrumenter og smittende danseglede. Alle som har opplevd en konsert med dette musikalske kollektivet, vet at det er en opplevelse av de sjeldne.

Bandet fikk sitt gjennombrudd med låten «Glu» som endte opp på et utall lister og kulminerte i et, surrealistisk høydepunkt på «Elton John Rocket Hour», der en av pophistoriens aller største plutselig satt og delte sin begeistret for bandet og låten. Debutalbum «Cold Water Burning Skin» ble sluppet på anerkjente Decca Music, til strålende anmeldelser. De ble også nominert til beste pop-gruppe under Spellemannprisen samme år.

Man er nødt til å sette av litt plass når man skal beskrive Fieh: en særegen vokalist og låtskriver, et ærgjerrig ensemble bestående av noen av de beste unge utøverne av denne musikken i Norge, og et venneband som har kjent hverandre siden de starta å ta musikk på alvor. Live er de virkelig tredimensjonale: et sterkt nærvær fremst på scenen, omgitt av et mylder av musikalitet, hvor publikum får lov til å vandre fritt rundt i med øyne og ører. Samtidig føles det hele egentlig bare som en stor fest.

Det største sjokket man får når man ser Fieh er hvor bra det låter. Fieh har blitt et veldig populært liveband, og blir siste band ut på torsdagskvelden under Sildajazz.

Arena: Maritim Telt