Sildajazz – Frode Alnæs & The Frogs

Ut av første kull på den sagnomsuste Jazzlinja i Trondheim kom en gitarist som senere har gjort seg bemerket i en lang rekke sammenhenger: Frode Alnæs. De fleste husker... Les mer

Ut av første kull på den sagnomsuste Jazzlinja i Trondheim kom en gitarist som senere har gjort seg bemerket i en lang rekke sammenhenger: Frode Alnæs. De fleste husker ham som låtskriver, supergitarist og side-kick i Dance With A Stranger, men han spilte også en viktig rolle i legendariske Masqualero og i Arild Andersens kanoniserte verk Sagn.

Nylig imponerte han stort som John McLaughlins «vikar» da Miles Davis sitt mesterverk «In A Silent Way» ble fremført i sin helhet under Maijazz. Alnæs er en stor musiker og en humørspreder og formidler uten sidestykke.

Frode & the Frogs er Alnæs sin nye powertrio med Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer – to svært etterspurte og særegne musikere. Bandet forfører med sin musikalitet, sjarme og en spilleglede som overgår det meste. Og med Alnæs som frontfigur blir det både fantastisk gitarspill og mye godt humør.

Frode Alnæs: gitar og vokal
Jørun Bøgeberg: bass
Eivind Kløverød: trommer

Arena: Maritim Hall