Sildajazz – Gjermund Larsen Trio og Kammerkoret Bocca

I fjor innførte vi en ny tradisjon under Sildajazz. Søndag kveld steller vi i stand avslutningskonsert i Vår Frelsers Kirke. Tanken er at man trenger et litt rolig og... Les mer

I fjor innførte vi en ny tradisjon under Sildajazz. Søndag kveld steller vi i stand avslutningskonsert i Vår Frelsers Kirke. Tanken er at man trenger et litt rolig og ettertenksomt musikalsk etterspill etter intense festivaldager. Vi føler vi har funnet den ideelle avslutningskonserten i år når vi har utfordret det lokale toppkoret Kammerkoret Bocca til å slå seg sammen med den prisbelønnede Gjermund Larsen Trio.

 

Felespiller Gjermund Larsen  hadde allerede rukket å bli en ettertraktet og erfaren musiker da han i 2007 fikk Grappas debutantpris og platekontrakt. Dermed fikk han også muligheten til å lage det første albumet med sin egen musikk, og sin egen trio. Sammen har trioen funnet frem til et helt særegent uttrykk der elementer fra folkemusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Larsen ble dobbelnominert til Spellemann for albumet Salmeklang, og stakk hjem med én pris. I 2010 ble han nominert til en Grammy for platen «In Folk Style».

 

Kammerkoret Bocca, som ble startet av dirigent Ive Buch Romme i 2010 feiret i fjor sitt 10-års jubileum. På tross av sin korte virketid er merittlisten deres imponerende.  De har deltatt med suksess i korkonkurranser både internasjonalt og nasjonalt og i 2014 mottok koret Haugesund Sparebanks. De har samarbeidet med Nils Økland, Munor, med Grex Vocalis og Kompani Haugesund, for å nevne noen – og legger alltid den kunstneriske listen høyt.

 

Kammerkoret og trioen kommer i løpet av konserten til å opptre både sammen og hver for seg.

Konserten arrangeres i samarbeid med våre venner i Fartein Valen festivalen.