Sildajazz – Hedvig Mollestads Weejuns

Gitarist Hedvig Mollestad er en stor publikumsfavoritt, og har klart kunstsykket å vinne Spellemannpris i åpen klasse to år på rad for sine soloplater. Slå den! Nå kommer hun... Les mer

Gitarist Hedvig Mollestad er en stor publikumsfavoritt, og har klart kunstsykket å vinne Spellemannpris i åpen klasse to år på rad for sine soloplater. Slå den! Nå kommer hun til Sildajazz med sin nye trio Weejuns. Keyboardist og Buddy-prisvinner Ståle Storløkken har gjennom en lang og stadig like interessant karriere gjort seg bemerket for sine bidrag i power-trioen Elephant9, i Supersilent og i tett samarbeid med både Terje Rypdal og Motorpsycho. Ole Mofjell på sin side har markert seg som en av de fremste unge trommeslagerne og perkusjonistene på den europeiske impro-scenen. I Weejuns åpner Hedvig og trioen døren på vidt gap mot et stort, friere og mer stemningsmettet univers – men de tunge og rocka riffene står fortsatt sentralt.

De få som har rukket å høre trioen allerede melder om et band som tar opp tråden etter vår egen stilskaper Terje Rypdal, og John McLaughlin i Mahavishnu-perioden/ Bitches Brew-perioden. Dette blir episk!

Arena: Garasjebryggeriet