Sildajazz: Jaga Jazzist

Jaga Jazzist   Ventetiden er over! I fjor måtte vi avlyse, men i år kommer endelig Jaga Jazzist til Haugesund. Det sies at Flytten har blitt ombygget minst et dusin ganger... Les mer

Jaga Jazzist

 

Ventetiden er over! I fjor måtte vi avlyse, men i år kommer endelig Jaga Jazzist til Haugesund. Det sies at Flytten har blitt ombygget minst et dusin ganger siden bandet spilte i Haugesund sist.

Det tett befolkede bandet har allerede rukket å feire sin 25 første år på planeten, og er ikke bare for legender å regne på den alternative musikkscenen. De er også et slags viltvoksende kratt, som stadig skyter vitale skudd i nye deler av norsk musikkliv. Både som utømmelig leverandør av musikere til en lang rekke band og artister – fra A-ha til Todd Terje, men også som produsenter og filmmusikk-komponister. De har turnert kloden rundt og samarbeidet med London Sinfonietta, Pat Metheny og Motorpsycho.

 

I fjor slapp de Pyramid, sin første anmeldelse på fem år – denne gang via via Flying Lotus sin label Brainfeeder. Albumet, som er det niende i rekken ble nominert til en Spellemann. Her tar oktetten et dypdykk i postrock, jazz og psykedelia. Et begeistret internasjonalt anmelderkorps har beskrevet musikken som både meditativ og opprivende, og nevnt referanser som Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti.

Martin Horntveth – trommer, trommemaskin og vokal
Lars Horntveth – tenorsaxsofon, sopransaxsofon, bassklarinett, klarinett, gitar, tangentar
Line Horntveth – tuba, perkusjon, fløyte, melodika, vokal
Andreas Mjøs – vibrafon, gitar, trommer, elektronikk
Marcus Forsgren – gitar, effektar
Even Ormestad – bass, tangentar
Øystein Moen – tangentar
Erik Johannessen – trombone, perkusjon