Sildajazz – Kirsten Bråten Berg og Arild Andersen

I de siste årene har norsk folkemusikk i stor grad preget både jazz, samtidsmusikk og de musikalske dalstroka innafor. Det har nærmest blitt noe vi som lyttere nå tar... Les mer

I de siste årene har norsk folkemusikk i stor grad preget både jazz, samtidsmusikk og de musikalske dalstroka innafor. Det har nærmest blitt noe vi som lyttere nå tar for gitt.

Jazzen har alltid vært grenseløs, og krysspollinering har skjedd hele tiden. Det er likevel neppe veldig kontroversielt å tidfeste starten på den nye «blandingsbølgen» til Arild Andersens tingingsverk «Sagn» fra Vossajazz i 1990.

Kvederen Kirsten Bråten Berg og jazzbassisten Arild Andersen møttes første gang i 1989, og samarbeidet fikk en pangstart med bejublede turnéer og de to platene «Sagn» og «Arv».
De to musikerne har gjennom årenes løp holdt kontakten, og med jevne mellomrom gitt konserter, både med band og som duo. Nå står de igjen på scenen for å presentere folkemusikk fra Setesdalen og Telemark, samt folkemusikk fra Vestlandet som også inspirerte Grieg. – Alt til tonefølge fra bassen til en av norsk jazz aller største legender.

Arena: Haugesund Folkebibliotek