Sildajazz – Knut Reiersrud

Knut Reiersrud er blant landets beste instrumentalister, en virtuos på gitar og en magiker på scenen. Tre store påstander, som faktisk stemmer, alle tre. Blues er godt festet i... Les mer

Knut Reiersrud er blant landets beste instrumentalister, en virtuos på gitar og en magiker på scenen. Tre store påstander, som faktisk stemmer, alle tre.

Blues er godt festet i ryggraden etter læretid i Chicago og New York, mens gitararsenalet i ulike konstruksjoner og stemminger gjør Reiersruds solokonserter til en reise i strengemusikkens geografi.

Etter 14 soloplater, medvirkning på 300 utgivelser og turneer på alle verdens kontinenter, er sekstiårsjubilanten for en levende legende å regne. Flere priser i Norge og utlandet har det blitt, og samarbeid med storheter som Dr. John, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan og David Lindley. Han har gjort en rekke innspillinger og konserter sammen med Iver Kleive på kirkeorgel, og live-innspillinger i land som i Nepal og i Iran. I løpet av en uke i november 2019 opptrådde han med både Berlinerfilharmonien i Berlin og i Royal Albert Hall i London. Få andre artister kan matche det!

Vi er lovet en kjernesunn og sprek blanding av blues, folkemusikk, indisk og afrikansk, inspirert av norske daler og amerikanske delta, alt pakket inn i et mildt sagt forrykende enmannsshow!