Sildajazz – Maria Schneider og Oslo Jazzensemble – Data Lords

Den Grammy-vinnende og Pulitzer-nominerte komponisten og bandlederen Maria Schneider kommer til Haugesund med Oslo Jazzensemble og storverket Data Lords. Dette kan fort bli den kolossale konsertopplevelsen du ønsker deg... Les mer

Den Grammy-vinnende og Pulitzer-nominerte komponisten og bandlederen Maria Schneider kommer til Haugesund med Oslo Jazzensemble og storverket Data Lords. Dette kan fort bli den kolossale konsertopplevelsen du ønsker deg i 2022!

Amerikanske Maria Schneider har i løpet av de siste tretti årene satt dype spor i jazzverden med sin musikk og sin mesterlige orkestrering. Hun har samarbeidet med Gil Evans, Sting, og ikke minst spilte hun en viktig rolle på David Bowies siste album «Darkstar». Schneider er en visjonær musiker, komponist og orkesterleder som vil at musikken skal bety noe – det merker lytteren.

Albumet Data Lords (2020) vant to Grammy-priser, ble kåret til årets album 2020 av NPRs Jazz Critics Poll og ble i tillegg nominert til verdens mest prestisjetunge pris for litteratur og journalistikk, Pulitzer-prisen. Musikken er symfonisk, episk og full av kontraster.

Tittelen Data Lords peker på de store teknologi-gigantene, og verket har sitt utspring i Schneider sitt politiske engasjement og kritiske blikk på den hyperdigitale samtida vår, der noen få enorme selskap tjener penger på all data vi forer de med. Hun ser med bekymring på hvordan vi blir «hypnotisert av endeløst underholdningstilbud, støy og informasjon som krever vår oppmerksomhet døgnet rundt.»

Oslo jazzensemble består av landets ypperste musikere på sine instrument.

Schneider ble kjent med det norske ensemblet i 2014, og de har siden samarbeidet gjentatte ganger.

Maria Schneider: musikalsk leder og komponist
Atle Nymo, Martin Myhre Olsen, Børge-Are Halvorsen, Joakim Bergsrønning og Tina Lægreid Olsen: treblås
Frank Brodahl, Marius Haltli, Richard Köster og Anders Eriksson: trompeter
Even Kruse Skatrud, Nils Andreas G. Granseth, Magnus Murphy Joelson og Kristine Solli Oppegaard: tromboner
Anders Aarum: tangenter
Kalle Moberg: accordion,
Jens Thoresen: gitar,
Trygve Waldemar Fiske: bass
Håkon Mjåset Johansen: trommer
Thor-Ivar Lund: lyddesign

Oslo jazzensemble er driftet av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.

Arena: Festiviteten

Artistfoto: Brian Lermitte